Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum, Kobani davasında yağdırılan cezalarla övündü: 'Ne kadar gurur duysam az'

Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum, Kobani davasında yağdırılan cezalarla övündü: 'Ne kadar gurur duysam az'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Kobani davasında kararın açıklanmasının ardından yaptığı ilk değerlendirmede "Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Kobani davasında kararın açıklanmasının ardından dikkat çeken paylaşımda bulundu.

Aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 18'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasında karar açıklandı. Selahattin Demirtaş 42, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk 10 yıl, Yüksekdağ ise 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gündeme dair yaptığı açıklamalarla olay yaratan Uçum, Kobani davasında açıklanan karara dair yorum yapmakta eksik kalmadı. Söz konusu karara ilişkin paylaşımında Türkiye’nin yargı erki bağımsız ve tarafsız olduğunu savunan Uçum, "Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Uçum'un paylaşımı şöyle:

"Türkiye’nin yargı erki bağımsız ve tarafsızdır. Hem içeride diğer erkler karşısında hukuk sistemimizin gerektirdiği şekilde hem de küresel emperyalizmin bütün odaklarına karşı ulusal duruşuyla. Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.