Dışişleri Bakanlığı: Katz'ın paylaşımı, dezenformasyon amaçlı bir iftiradır

Dışişleri Bakanlığı: Katz'ın paylaşımı, dezenformasyon amaçlı bir iftiradır
İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın sosyal medya paylaşımı Türkiye'de tepkileri üzerine çekti. Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuya dair açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın, Şehit İsmail Haniye'yi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan sosyal medya paylaşımı, dezenformasyon amaçlı bir iftiradır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın, Şehit İsmail Haniye'yi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan sosyal medya paylaşımı, dezenformasyon amaçlı bir iftiradır. Dikkatleri Gazze'de yaşanan soykırımdan uzaklaştırmayı amaçlayan bu yalanlar, Filistin halkına olan desteğimizi engelleyemeyecektir" ifadelerine yer verildi.

Faşist bir yalancı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuya dair tepkisini "İsrail Dışişleri Bakanı, faşist bir yalancıdır" sözleriyle dile getirdi.

Skandal paylaşıma tepki gösteren bir diğer kurum ise İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi oldu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı açıklamada "İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın sosyal medya hesabından paylaştığı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'nin Türk bankalarındaki yaklaşık 3 milyar dolarlık servetini Haniye'nin oğullarına devretmeyi reddetti" iddiası doğru değildir. İsrail suikastı sonucu İran'da şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin, iddia edildiği gibi Türk bankalarında bir birikimi bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Haniye'nin oğulları Abdüsselam ve Hemmam'ı kabul etmiş, Haniye'nin şehadeti dolayısıyla taziye dileklerini iletmiştir. Kabul sırasında İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın iddia ettiği gibi bir konu kesinlikle gündeme gelmemiştir.İsrail'in Filistin'deki soykırımını meşru göstermek ve dünya kamuoyunu manipüle etmek amacıyla yürüttüğü dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.