CHP'li Özgür Karabat'tan Mehmet Şimşek'e 'kamuda tasarruf' tepkisi: 'Yine başka hesaplar peşinde'

CHP'li Özgür Karabat'tan Mehmet Şimşek'e 'kamuda tasarruf' tepkisi: 'Yine başka hesaplar peşinde'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, "Kamuda Tasarruf" adı altında açıklanan tedbirlere tepki gösterdi. Karabat, Maliye Bakanı Şimşek’e de çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ni kamuoyuyla paylaştı.

Pakette kamu kurumlarının kullandığı araç ve binalardan yurt dışı geçici görevlendirme giderlerine kadar birçok tedbir alındı. Buna göre paket kapsamında yeni bina alımı ve yapımı 3 yıl süreyle durdurulacak, 3 yıl boyunca emekli olan kadar yeni personel istihdam edilecek, kamu çalışanlarının aldığı yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getirilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kamuda tasarruf için alınan tedbirlere yönelik değerlendirmede bulundu.

Sosyal medya hesabından söz konusu tedbirlere ilişkin eleştirilerde bulunan Karabat, paylaşımında 'Mehmet Şimşek, ballı ihaleleri görmedi, vatandaştan sonra memuru hedef aldı' notunu düştü.

Kamuda 'sözde tasarruf' tanımlamasını yapan Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in başka hesaplar peşinde olduğunu ifade eden ve Şimşek'in bütçe açığının nedenini memurlar olarak gördüğünü söyledi.

Karabat açıklamasında şunları yazdı:

Yüz milyarlarca liralık ballı ve adrese teslim ihaleleri görmeyen Şimşek, memurun servislerini kamuya yük olarak görüyor. KKM'nin TCMB ve Hazine'ye faturası en az 1,2 trilyon lira ancak Şimşek, bu faturanın nasıl azaltılacağına dair bir plan sunmuyor. Memurun haklarından keseceği kaynağı KKM'ye ve bir avuç zengine aktarmayı taahhüt ediyor. Yabancı araç alımına getirilen kısıtlama olumlu olsa da, başta Erdoğan olmak üzere hükümetin özel uçak sevdasına bir kısıtlama getirilmemesi de, tasarruf söylemlerinin samimiyetsiz olduğunu bir kez daha bize gösteriyor."

"Kamuya büyük yük getiren ihaleler baştan incelenmeli"

"Tasarruf ayrıca sadece harcama kısıtlaması ile olmaz. Başta yap işlet devret olmak üzere kamuya büyük yük getiren ihaleler baştan incelenmeli, buraya haksız yere aktarılan milyarlar faiziyle geri alınmalıdır. Sayın Şimşek adres istiyorsa da verelim: Akkuyu Nükleer Santrali'nde Ruslara kilovatsaat başına verilen alım garantisi 12,3 sent oldu. Dünyada ortalama nükleer fiyatı 4-5 sent civarında. Önümüzdeki 15 yıl boyunca Rusya'ya en az 35 milyar dolar ödeme yapmak zorundayız. Mehmet Şimşek samimiyse bu anlaşmayı iptal edip yeni anlaşma yapsın. Mehmet Şimşek istiyorsa kendisine çift maaş alan AKP'lilerin listesini verelim. Onları da bir zahmet görevden alsın."

"Yüzünüzü Beştepe'ye dönmeniz yeterli olacak"

Ayrıca Şimşek bina kiralamalarına değinmiş ama oradaki detayı gizlemiş. Her yıl milyarlarca liralık kiralama bedeli ödeniyor. Kimlere? AKP'li rantiyecilerin sahip olduğu binalar, plazalar devlete usulsüzce kiralanıyor. Bir de küçük bir hatırlatma yapalım. Sayın Şimşek, tasarruf Saray'ın ampullerini kısmakla başlar. Saray'ın 1 dakikalık harcaması 17 bin 83 TL. Yani Erdoğan'ın itibar diye sunduğu Saray, dakikada asgari ücretten fazla harcıyor. Yüzünüzü Beştepe'ye dönmeniz yeterli olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.