Balıkçılar, ‘Vira Bismillah’ demek için gün sayıyor

Balıkçılar, ‘Vira Bismillah’ demek için gün sayıyor
Av yasağının bitmesine sayılı günler kala balıkçıların hazırlıkları sürüyor. Yeni sezondan umutlu olan balıkçılar bu sene balığın bol çıkacağını belirtti.

1 Eylül sabahı ''Vira Bismillah'' diyerek ilk seferlerine çıkacak balıkçılar gün sayıyor. Hazırlıklarına devam eden balıkçılar, heyecanla sezonun açılmasını bekliyor.

OLTAMIZI NEREYE ATSAK BALIK GELİYOR

Yeni sezon öncesi değerlendirmelerde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Avlanma dönemine 13 gün kaldı. Çok mutluyuz. Denizlerimizde oltamızı nereye atsak balık geliyor. Palamut, lüfer, hamsi bolluk gözüküyor. İnşallah bol ve bereketli bir mevsim geçiririz” diye konuştu.

1 EYLÜL’DE PALAMUT BALIĞI 450-500 GRAM OLACAK

Palamutun 20 gün önce görüldüğünün altını çizen yarım asırlık balıkçı Balıkçı Kenan Balcı, “Palamut balığı 20 gün önce yumurtadan çıkmıştı.30 grama ulaşmıştı. Bugün, 13 gün kala 220-250 grama ulaştı. 1 Eylül itibariyle ortalama 450-500 grama ulaşacak. Palamut balığı denizlerimizde en çabuk büyüyen balık. Aynı zamanda palamutun besin değeri yüksek. Omega 3 kaynağı. Kılçıksız bir şekilde çocukların ve yaşlıların rahat rahat yiyebileceği balık türü” dedi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Av yasağının hayata geçirilmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür eden Balcı, “Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanımız senede 4,5 ay denizlerde avlanma yasağı ilan etmişti. Kanun çıktı. Bu yasak denizlerimizde balığın daha çok çoğalmasına neden oldu. Çünkü balığın yumurta dönemi olan yaz döneminde balık tutulmadığı için, denizlerde balığın artmasına neden oldu. 1 Eylül itibariyle de yasak kalkacak. Bol bol balık yiyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ SOMONU 200, KARADENİZ ALASI 150 LİRA

Karadeniz somonu ve Karadeniz alasının vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü de belirten Balcı, “Karadeniz somonu 200 lira, Karadeniz alası 150 lira. Vatandaşlarımızın ilgisi bu balıklara yoğun oluyor. Hem lezzetli hemde kılçık derdi yok. Yeni sezonla birlikte çok umutluyuz. Balık enflasyonun belini kıracak. Karadeniz ve Marmara Denizi enflasyonun belini kıracak” dedi.

ÖĞRENCİLER MÜZEYİ GEZDİ ÜCRETSİZ BALIK EKMEK YEDİ

Beylikdüzü’nde bulunan Kur’an Kursu öğrencilerini Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde ağırlayan Balcı, öğrencilere balığın ve denizin önemini anlattı. Yüzlerce öğrenci Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde bulunan mumya balıkları tek tek inceledi. Gezinin sonrasında öğrencilere balık ekmek ve meyve suyu ikram eden Balcı, büyük, küçük herkesi Beylikdüzü merkezde bulunan ve girişlerin ücretsiz olduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne davet etti.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.