Bakan Tunç'tan 'Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu' sorusuna geçiştirmeli yanıt: Gündem Filistin

Bakan Tunç'tan 'Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu' sorusuna geçiştirmeli yanıt: Gündem Filistin
Adalet Bakanı Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında sorulan soruya “Gündem Filistin arkadaşım" diyerek geçiştirdi. Kendisine yönelik çıkan haber üzerine konuyla ilgili yeni bir paylaşımda bulunan Tunç "Bu tam anlamıyla bir dezenformasyondur" dedi.

Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan ve 2 Aralık'ta kaçtığı anlaşılarak hakkında yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud hakkındaki soruşturmada tartışmalar sürüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sıfatı ne olursa olsun herkesin kanun karşısında eşit olduğunu ve şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm sürecin titizlikle işletildiğini kaydetmişti.

'Konunun takipçisi olacağız' diyen Tunç, FOX muhabirinin Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında sorduğu soruyu, “Gündem Filistin arkadaşım" diyerek geçiştirmesi tepki çekti. Muhabirini sorusunu sürdürmesi üzerine de Bakan Tunç "Gündem Filistin arkadaşım… Arkadaşım Filistin bak…” şeklinde yanıt verdi.

Konuya ilişkin yeni bir paylaşımda bulunan Tunç, sosyal medya üzerinden kendisiyle ilgili çıkan haberler hakkında "Bu tam anlamıyla bir dezenformasyondur" dedi.

Cevabının çarpıtılarak yayıldığını savunan Tunç, "Vefat eden motorkurye kardeşimizin hak ve hukukunu korumak için, sorumlular hakkında gerekli soruşturmayı titizlikle takip edeceğimizi tekrar hatırlatmak isterim" ifadelerini kullandı.

Somali Cumhurbaşkanının oğlu ile ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan Bakan Tunç şunları kaydetti:

"Bu tam anlamıyla bir dezenformasyondur. Bir gün önce Fox muhabirinin Ankara'daki aynı konudaki sorusuna "Sıfatı ne olursa olsun kanun önünde herkes eşittir, olayı tüm yönleri ile soruşturacağız" şeklindeki cevabımızı bildikleri halde;

Bu kez İstanbul'da Filistin ile ilgili bir programda kalabalığın arasından uzattığı mikrofonla ne dediğini duyamadığım yine Fox Tv muhabirine "Şu anda Filistin ile ilgili programdayız" şeklindeki cevabımın çarpıtılarak yayılmak istenmesi tam bir dezenformasyon olup iyi niyetli bir tutum olmadığı açıktır.

Vefat eden motorkurye kardeşimizin hak ve hukukunu korumak için, sorumlular hakkında gerekli soruşturmayı titizlikle takip edeceğimizi tekrar hatırlatmak isterim" dedi."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.