Bakan Işıkhan'dan SGK borcu açıklaması: 'Belediyelerden ödeme talebinde bulunanlar oldu'

Bakan Işıkhan'dan SGK borcu açıklaması: 'Belediyelerden ödeme talebinde bulunanlar oldu'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarına ilişkin konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarına ilişkin, "Ödeme talebinde bulunanlar oldu. Yapılandırma, taksit yapma gibi seçenekler doğrultusunda bize başvurular oldu. Sayının gün geçtikçe artacağını düşünüyoruz" dedi.

Bakan Vedat Işıkhan, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, bir gazetecinin, "Belediyelerin borçlarında son durum nedir? Ödeme talebinde bulunanlar oldu mu?" sorusu üzerine, "Ödeme talebinde bulunanlar oldu. O gün Sayın Cumhurbaşkanımız grup toplantısında yapmış olduğu açıklamadan sonra biz de gerekli açıklamaları yaptık. Yapılandırma, taksit yapma gibi seçenekler doğrultusunda bize başvurular oldu. Sayının gün geçtikçe artacağını düşünüyoruz. Ortalama bir rakam henüz belli değil ama özellikle il müdürlüklerimize belediyelerimizin başvuruları söz konusu. Gün geçtikçe daha çok belediye özellikle prim borçlarının yapılandırılması için bize başvuruda bulunacaktır. Ödeme sürecinde önce bildirimde bulunuyoruz, ondan sonra başvuranlara birlikte ne yapabiliriz, nasıl taksitlendirebiliriz konulu çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

Bakan Işıkhan, belediyelerden çıkarılan işçilerle ilgili müfettiş görevlendirdiklerinin hatırlatılması üzerine de "Rehberlik Teftiş Başkanlığımız aracılığı ile bize gelen her türlü şikayeti değerlendirmekte ve anında müfettiş görevlendirmekteyiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.