Bakan Güler: Mutlu Barış Harekatı'ndan sonra adaya barış ve huzur geldi

Bakan Güler: Mutlu Barış Harekatı'ndan sonra adaya barış ve huzur geldi
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı dolayısıyla düzenlenen 50'nci Yıl Sergisi'nde açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı vesilesiyle düzenlenen 50'nci Yıl Sergisi'nin hazırlanmasında emeği geçenlere, katkıda bulunanlara şükranlarını sunduğunu belirtti.

'TARİH, İLHAM VE İBRETLERLE ANLAM KAZANMAKTADIR'

Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümünü idrak etmenin tarifsiz mutluluğu ve haklı gururuyla KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı da en içten duygularla kutladığını söyleyen Güler, "Geçmişteki soydaşlarımızın maruz kaldığı türlü zorluk ve zulümleri görsel materyaller üzerinden en doğru ve en güzel şekilde anlatan bu serginin, bizlere önemli bir bilgi hazinesi sunduğunu; böylece tarihimizin öğretilmesine yönelik oldukça faydalı olduğunu değerlendiriyorum. Şüphesiz ki tarih ilham ve ibretlerle anlam kazanmaktadır. İçinde bulunduğumuz bu müzedeki birbirinden değerli koleksiyonlar da bu manada bizler için muazzam bakış açıları sunmakta, bilgilerimizi geliştirmekte ve bizlere yeni düşünce pencereleri açmaktadır. Bu gibi müze ve sergiler vasıtasıyla tarih şuurumuzu daima canlı tutmak, milli birliğimizi güçlendirmek son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle vatan, bayrak ve istiklal uğruna büyük bir mücadele verip bu kutsal topraklarda Kıbrıs Türkü'nün varlığını ebedi kılan ve bizlere bu gurur gününü yaşatan aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi, Mücahit ve Mücahidelerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olan kahramanlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da hazırlanan sergideki fotoğrafların TSK'nın kendi arşivinden olduğunu hatırlattı. Barış Harekâtı'nda çekilen zorlukları anlatması bakımından serginin önemli olduğuna dikkat çeken Tatar, "Mehmetçiklerimizin ve Mücahitlerimizin birlikte o zorlukları nasıl aştıklarını hep birlikte bu fotoğraflardan görme fırsatı bulacağız" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.