AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Filistinli kardeşlerimiz için mücadeleye devam edeceğiz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Filistinli kardeşlerimiz için mücadeleye devam edeceğiz
Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti kurulması için Türkiye, mücadeleye devam edecektir" dedi.

Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail hakkındaki kararını açıklamasının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti kurulması için Filistin halkının haklı davasının yanında yer almaya ve Filistinli kardeşlerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Gazze, Kudüs ve Batı Şeria'da işgalci güç konumunda olduğunu vurguladığı son kararının önemli olduğunu vurguladı. Çelik, "Uluslararası Adalet Divanı'nın, işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail'in varlığının tanınmaması, İsrail'e yardım veya destek sağlamaması noktasında tüm devletlerin yükümlü olduğunu belirtmesi altı çizilmesi gereken bir husustur. Bu karar, uluslararası toplumun Filistin halkının öz topraklarında kendi kaderini tayin etme hakkı konusundaki mücadelesini bir kez daha teyit etmiştir. İsrail'in insan haklarına, uluslararası hukuka ve sözleşmelere aykırı tüm politikalarına karşı olduğumuzu ve bu politikaların sonuçlarının yasal takipçisi olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti kurulması için Filistin halkının haklı davasının yanında yer almaya ve Filistinli kardeşlerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA - AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.