Aday gösterilmeyen Hacer Foggo’dan ilk açıklama

Aday gösterilmeyen Hacer Foggo’dan ilk açıklama
CHP’nin dün açıklanan İzmir ilçe adayları arasında olması beklenen ancak ismi son anda listeden çıkarılan Hacer Foggo ilk kez konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin dün akşam İzmir adaylarını açıklamasının ardından tartışmalar başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in üzerinin çizilip yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın aday gösterilmesinin yanı sıra bazı ilçelerdeki adaylar da tartışma yarattı. İzmir’in Karaburun ilçesinden belediye başkan adayı olması beklenen Hacer Foggo’nun ismi son anda listeden çıkarıldı. Sosyal medyada geniş yankı bulan olayın ardından Foggo ilk açıklamasını yaptı.

Özel, Nazlıaka, Ağbaba...

Hacer Foggo kişisel X hesabından yaptığı paylaşımla, CHP’ye ve partili bazı isimlere tepki gösterdi. “Siz beni CHP’ye sığdıramadınız” diyen Foggo’nun mesajına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra Veli Ağbaba ve Aylin Nazlıaka’yı da etiketlemesi dikkat çekti.

"Sokaklar beni bekler"

İşte Hacer Foggo’nun o mesajında yer alan ifadeler:

“Siz beni sığdıramadınız @herkesicinCHP’ye oysa ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum. Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler @eczozgurozel @veliagbaba @AylinNazliaka”

Hacer Foggo’nun ismi İzmir’in ilçelerinden aday olacaklar listesinde geçmesine rağmen PM’de kabul edilen son listede yer almamıştı.

Hacer Foggo kimdir?

Hacer Foggo 4 Aralık 1967’de Zile’de dünyaya geldi. Gazeteci, yazar ve insan hakları aktivistidir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü'nü bitirdi. On beş yıl, gazete ve dergilerde muhabir olarak çalıştı. Ağırlıklı olarak insan hakları ve kent yoksulluğu üzerine çalıştı.

2016'da okuluna devam edemeyen çocuklar için Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurdu. 2020'de Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucularından biri oldu. Askıda Hayatlar – Yoksulluk Günlükleri adlı bir kitabı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü görevini sürdürüyor.

Hacer Foggo aldığı ödüller

2015'de Ashoka Fellowu seçildi.

2021'de Wow Dünya Kadınlar Festivali’nde lider kadınlardan biri seçildi.

2022'de SES Yılın Kadınları 2021 ödülünü aldı.

2022'de Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eski

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.