'Mavi Vatan' tartışması: CHP Sözcüsü Yücel, AK Partili Ömer Çelik'i Namık Tan'dan özür dilemeye çağırdı

'Mavi Vatan' tartışması: CHP Sözcüsü Yücel, AK Partili Ömer Çelik'i Namık Tan'dan özür dilemeye çağırdı
Mavi Vatan'ın hamaset malzemesi yapılamayacağını vurgulayan Deniz Yücel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'i CHP'den ve Namık Tan'dan özür dilemeye davet etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "CHP, uluslararası hukuktan doğan haklar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin denizlerdeki meşru hak ve menfaatlerinin korunmasının her zaman savunucusu olmuştur. Bizim için Mavi Vatan; Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz'deki meşru çıkarlarımızdan bir adım bile geri atmamaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dış Politika Danışma Kurulu ve Milli Güvenlik Politikaları Danışma Kurulu üyeleriyle parti genel merkezinde "Mavi Vatan" konulu toplantıda bir araya geldi. Toplantının ardından, CHP Sözcüsü Deniz Yücel, basın toplantısı düzenledi. Yücel, Genel Başkan Yardımcıları Yankı Bağcıoğlu, İlhan Uzgel, Murat Bakan, İstanbul Milletvekili Namık Tan ile basın toplantısı düzenledi. Yücel, İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın 2 gün önce TBMM Genel Kurulu'nda Somali tezkeresi üzerine yaptığı konuşmanın bir bölümünün cımbızlanarak iktidara yakın sosyal medya üzerinden bir linç kampanyası başlatıldığını açıkladı. CHP bünyesinde oluşturulan Dış Politika Danışma Kurulu'nun periyodik olarak çalışmalar yaptığın söyleyen Deniz Yücel, "Mustafa Kemal Atatürk'ün "Denizciliği, Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız" ifadelerini rehber edinen CHP, uluslararası hukuktan doğan haklar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin denizlerdeki meşru hak ve menfaatlerinin korunmasının her zaman savunucusu olmuştur. Bizim için Mavi Vatan; Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz'deki meşru çıkarlarımızdan bir adım bile geri atmamaktır. CHP onlarca yılın emeğine dayanan Mavi Vatan uygulamalarının takipçisidir" diye konuştu.

'4 YILDIR SONDAJ YAPILMIYOR'

Yücel, iktidarın sadece seçim dönemlerinde Mavi Vatan'ı hatırladığını belirterek, "Onlarca yıllık emeğin ürünü Mavi Vatan kavramının oluşturulmasına tarifsiz katkıları olan emekli amirallerimiz, Rusya Federasyonu-Ukrayna savaşından önce Montrö Sözleşmesi konusundaki haklı uyarıları nedeni ile haksızca gözaltına alınmış ve yargılanmış, hatta orduevlerine giriş yasağı konacak kadar ileri gidilmiştir. Kendilerine büyük bir haksızlık ve vefasızlık yapılmıştır. 4 yıldır Doğu Akdeniz'de araştırma veya sondaj faaliyeti yapılmamaktadır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.