SGK uzmanı Özgür Erdursun, 2025 yılı asgari ücretini "Hayırlı olsun" diyerek duyurdu

SGK uzmanı Özgür Erdursun, 2025 yılı asgari ücretini "Hayırlı olsun" diyerek duyurdu
Asgari ücret zammı için yeni bir rakam da Özgür Erdursun'dan geldi. Daha önce nokta atışı tahminleriyle ünlenen SGK uzmanı Özgür Erdursun, bu kez 2025 yılı asgari ücretini "Hayırlı olsun" diyerek açıkladı.

2025 yılı asgari ücret zammı için geri sayım sürerken, pek çok uzman ücret hakkında tahminler yapmaya devam ediyor. 2024 yılı Aralık ayı başında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının başlaması beklenmekte. Asgari ücret tahminleri de bu dönemde yavaş yavaş ortaya çıkmaya devam ediyor.

Rakam hakkında uzmanlar çeşitli tahminler öne sürerken, bir rakam da SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. Erdursun tahminini "Hayırlı olsun" diyerek duyurdu.


2025 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?


Sosyal Güvenlik uzmanları ve ekonomistler yeni asgari ücret tahminlerini açıklamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yani 2024 asgari ücret zammını doğru tahmin eden Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinden önemli bir paylaşımda bulundu.

X (Twitter) hesabından paylaşım yapan ve Orta vadeli programa dikkat çeken Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek bir tahmin yaptı.

"EN FAZLA 20 BİN TL OLACAK"

Asgari ücretin Ocak ayında artacağını ifade eden Özgür Erdursun, enflasyon hedefinin üzerinde gerçekleşmesi halinde yeni Asgari ücretin en fazla 20.000 TL miktarında olabileceğini söyledi.

Bunun yanı sıra enflasyon hedefinin Orta vadeli program ile kararlaştırıldığını belirten Özgür Erdursun, memur ve emeklilerin alacakları zammında düşük olacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRETLİLERİN İSTEĞİ EN AZ 25 BİN TL


Temmuz ayında beklenen ara zammını alamamış olan asgari ücretliler 2025 yılı için daha yüksek bir miktar bekliyor. Yeni ekonomi politikaları sebebiyle asgari ücretle çalışanlar için ara zam uygulaması bu yıl kaldırılmıştı.

2025’te yalnızca tek sefer olarak yapılacak olan asgari ücret zammı için çalışanların beklentisi en az 25.000 TL civarında oldu. Yine de tek sefer asgari ücret zammı yapılacak olması sebebiyle asgari ücret zammının 25 bin TL olması ihtimali hala gündeme gelmekte.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.