2025 Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni yılın asgari ücret zammı belli oldu mu? İşte tahminler

2025 Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni yılın asgari ücret zammı belli oldu mu? İşte tahminler
Asgari ücret zammının ne kadar olacağı yeni yıl yaklaşırken merak ediliyor. Sene sonuna doğru enflasyon tahminleri de belli olurken asgari ücrete gelecek zam sık sık sorgulanıyor. Peki 2025 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tahminler...

2025 yılı yaklaşırken "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu merak ediliyor. Vatandaşlar asgari ücretin daha yüksek bir miktarda olmasını beklerken, yapılan tahminler de sık sık sorgulanır oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarında çalışanları enflasyonun altında ezdirmeyeceklerini ifade etmişti. Peki OVP’deki enflasyon tahminine göre asgari ücrete yıl sonunda zam oranı ne olur? Refah payı gündeme gelecek mi?


ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?


Konu hakkında konuşan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, “Hükümetin ekonomi kurmaylarının geçmiş dönem söylemlerine dikkat ettiğimiz zaman dar gelirlinin, emeklinin enflasyona ezdirilmemesi şeklinde ücret politikası izlenmektedir. Yıl sonu enflasyonun %41,5 civarında hedeflendiğinden ötürü asgari ücretin belirtilen rakamların altına düşmeyeceği kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, asgari ücret hakkındaki konuşmasına şöyle devam etti:

"Asgari ücret tahmini yapılırken, özellikle enflasyon verisi, geçim indeksi ve en önemlisi asgari ücretin ‘2025 yılı için bir defa mı, yoksa 2 defa mı?’ belirleneceği önem teşkil etmektedir. OVP üzerinden 2024 yılı için beklenen enflasyon %41,5. 2025 yılı için ise %17,5 olarak hedeflenmektedir.

Bu veriler ışığında asgari ücrete %45 ile %50 civarında bir fark geleceği kanaatindeyim. Parasal olarak ifade edecek olursak asgari ücretin 24 bin 500 TL ile 25 bin TL seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz.

ASGARİ ÜCRET 24 BİN 251 TL Mİ OLACAK?


Anadolu Ajansı'nın düzenlemiş olduğu anket sonuçlarına göre ise sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 42,64 olarak ortaya çıktı. Bu rakamla, asgari ücret tahmini 24.251,83 lira şeklinde hesaplandı.

Henüz net olarak rakam ortaya çıkmasa da, Aralık ayında kesin rakam belli olmuş olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.