Resmi Gazete’de yayımlandı: Emekliye yüzde 20 indirim kararı

Resmi Gazete’de yayımlandı: Emekliye yüzde 20 indirim kararı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim uygulanacağını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk ayında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkardıklarını duyurmuştu.

Ancak emekliler, enflasyonun her geçen gün arttığı bir dönemde en düşük emekli aylığının 10 bin lira olmasına karşı isyanını sürdürüyor.

Emeklilerin zam beklentisine karşılık ise Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda Bursa’daki mitingindeki açıklamasında gelmişti. Erdoğan “Sözü edilen artışları ülkenin tüm yatırımlarını durdursak eğitim veya sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak, kamu görevlilerine maaş vermesek bile karşılayamıyoruz.” demişti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtların bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacağının duyurulmasının ardından bu kez de şehirlerarası otobüslerde yüzde 20 indirimli bilet alınabileceği açıklandı.

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre emekliler şehirlerarası otobüslerde 31 Aralık 2024’e kadar yüzde 20 indirimle seyahat edebilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.