Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! 2024 Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı ne oldu?

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! 2024 Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı ne oldu?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Ağustos ayının ardından Eylül ayı faiz kararının bugün açıklanması bekleniyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı?

2024 Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde piyasalardaki bekleyip devam ediyor. Faiz kararlarının dolar, altın, borsa ve mevduat faizleri gibi oranlara direkt olarak etki ettiği bilinmekte.

Açıklanacak olan TCMB faiz kararı öncesinde ekonomistlerin beklentileri de konuşulan konular arasında yer aldı. Peki Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı?


MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) faiz takvimiyle beraber, Eylül ayı faiz kararının açıklanacağı tarih netleşti.

Yapılan duyuruya göre Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı, 19 Eylül 2024 Perşembe günü ilan edilecek. Kararın açıklanma saati ise 14.00 olacak.

FAİZLER SABİT TUTULDU

Merkez Bankası faizi değiştirmeyerek, %50'de sabit tuttu.


FAİZ BEKLENTİSİ NE OLDU?


Global piyasalarda, ABD Merkez Bankasının 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası daha karışık bir gidişat meydana gelmişti. Bugün ise gözler, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikası kararlarına çevrilmiş oldu.

AA Finans'ın beklenti anketine katılım gösteren ekonomistler, 2024'ün Eylül ayında Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını öngörüyor.


AĞUSTOS AYI FAİZ KARARI


Merkez Bankası'nın Ağustos kararı ise geçtiğimiz ay belli olmuştu. TCMB, son toplantısında politika faizini beklentilere paralel yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.