FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Faiz kararı açıklandı mı, faiz beklentisi ne oldu?

FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Faiz kararı açıklandı mı, faiz beklentisi ne oldu?
ABD Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanacak olan Eylül ayı faiz kararı dünya piyasasında yakından takip ediliyor. Peki FED faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?

Eylül ayı FED Para Politikası Kurulu faiz kararı toplantısı için bekleyiş devam ederken; dolar, altın, borsa ve kripto paraları etkileyecek olan kararın ne zaman açıklanacağı merak ediliyor.

Bilindiği üzere bu ay faiz indirimi beklentisi bulunuyor. Ayrıca FED, Eylül ayında faiz indirimine gitmesi durumunda aylar sonra ilk defa bir faiz indirimi yapmış olacak. Peki Eylül ayı FED faiz kararı ne zaman?


2024 EYLÜL AYI FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?


ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu. Takvime göre FED faiz kararı toplantısı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü gerçekleşecek. Ayrıca karar akşam saat 21.00'da açıklanacak.


EYLÜL AYI FAİZ BEKLENTİSİ NE OLDU?


ABD Merkez Bankasının %5,25-5,50 aralığında olan faiz oranını 18 Eylül'de düşürmeye başlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanı sıra indirimin büyüklüğüne yönelik belirsizlikler de sürüyor. Piyasalarda gerçekleşen fiyatlamalarda bankanın faiz indirimlerine 50 baz puanlık bir adımla başlayacağına yönelik tahminler de güçleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.