Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li 100 dev şirket ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li 100 dev şirket ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Eylül'de 20 Fortune 100 ABD şirketi yöneticisiyle toplantı yapacak.

Haberi veren İngiliz gazetesi Financial Times, katılımcı listesinde Wall Street bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs'tan üst düzey yöneticiler olacağını belirtti.

Financial Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu ay yatırımcıları ülke piyasalarına geri çekmek için New York'ta ABD'nin önde gelen iş dünyası liderleriyle toplantı yapacağını açıkladı.

Toplantıların ana organizatörü Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK)'e göre, Erdoğan ve beraberindeki heyet, eylül ayının son haftasında BM Genel Kurulu ile aynı zamana denk gelen en az dört etkinlikte yatırımcıları ve şirket yöneticileriyle görüşecek.

41217a1e-1d4c-495f-ac27-61a632146603.webp

Yöneticilerle bir araya gelecek

TAİK'in Financial Times'a verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Eylül'de 20 Fortune 100 ABD şirketi yöneticisiyle bir yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yapacak.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişiye göre, katılımcı listesinde Wall Street bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs'tan üst düzey yöneticiler de var.

Goldman'ın, görüşmeden sonraki gün alt Manhattan'daki merkezinde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın konuşmalarının yer aldığı bir Türk yatırım konferansına ev sahipliği yapması bekleniyor. İstanbul'da listelenen şirketler de etkinliklerde toplantı düzenleyecek.

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ile Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır da TAİK ve Citigroup tarafından düzenlenen görüşmelere ev sahipliği yapacak.

Yabancı yatırımcılar geçen yıl içinde Türkiye piyasasına geri dönerken, derecelendirme kuruluşları da ülkenin kredi notunu yükseltti. Analistler ise son dönemdeki girişlerin faiz oranlarından yararlanan kısa vadeli yatırımcılar tarafından yapıldığını söylüyor. Uzmanlara göre, yatırım kuruluşları, geçmişte olduğu gibi politikada ani bir dönüş yaşanmasından korkarak Türkiye piyasalarına temkinli yaklaşıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.