Asgari ücretliyi üzen açıklama geldi! Uzman isim duyurdu: "Kesinlikle bu rakamı geçmeyecek"

Asgari ücretliyi üzen açıklama geldi! Uzman isim duyurdu: "Kesinlikle bu rakamı geçmeyecek"
2025 yılına kısa bir süre kala asgari ücrete gelecek yeni yıl zammı merak ediliyor. Ocak ayında asgari ücrete gelmesi beklenen zam miktarı hakkında SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan açıklama geldi.

Yeni yıla kısa bir süre kala asgari ücrete yapılacak yani zam​ miktarı da merak ediliyor. Milyonlarca çalışan yeni yılda yapılacak zammı sorgularken uzman bir isimden açıklama geldi.

Son olarak Ocak ayında yüzde 49'luk zam uygulamasıyla beraber asgari ücret 17.002 TL'ye yükselmişti. Ayrıca geçtiğimiz Temmuz ayında da zam yapılmamıştı.

ASGARİ ÜCRETLİYİ ÜZEN AÇIKLAMA GELDİ

Zam uygulaması yapılmaması vatandaşın beklentisinin yükselmesine sebep oldu. 2025 yılı asgari ücret​ zammına ilişkin uzman bir isimden de tahmin geldi. SGK Başuzmanı İsa Karakaş​ TGRT Haber TV'ye konuşarak "Temmuz ayında her şeye zam geldi. Asgari ücretliye gelmedi. Asgari ücretli ile geçinmeye çalışanlara baktığımızda 17 bin liralık ücret ile zaten yaşama şansı mümkün değil. Daha da önemlisi açlık sınırının altında kaldı." dedi.

Açıklamasının devamında "İşveren kesimin ne dediği de önemli bu konuda. Çünkü zaten toplantılarda işveren, işçi ve hükümet temsilcileri üçü bir arada oluyor. Genelde işçi kesimi zaten onaylamıyor verilen rakamı. " şeklinde konuşan Karakaş, "Şu anda işverenlerin özellikle hassasiyeti var. İhracatçılar asgari ücrette kırmızı çizgimiz 500 doların üzeri dedi. Dolayısıyla daha fazla olursa rekabet edemeyiz. Patronlardan yoğun bir direnç var." dedi.


"KESİNLİKLE BU RAKAMI GEÇMEYECEK"

Karakaş asgari ücret için rakam da verdi. "Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman asgari ücretin kesinlikle 22.500 lirayı geçmeyeceğini söyleyebilirim." diyen Karakaş, "O kadar eminim. Çalışan 20 ile 22 bin 500 TL arası bir rakam görecek yıl sonunda." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.