2024 KDV oranları artacak mı? Bakan Şimşek açıkladı: KDV artışı olacak mı?

2024 KDV oranları artacak mı? Bakan Şimşek açıkladı: KDV artışı olacak mı?
KDV artışı yaşanıp yaşanmaya hakkında Bakan Şimşek'ten açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında soruyu yanıtladı. Peki KDV oranlarında bir artış, değişim yaşanacak mı?

Ekonomiye yönelik yapılan çalışmalar sürerken KDV artışı ile ilgili iddiaların gerçekliği merak edilmeye devam ediyor.

Daha önce vergi artışına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, KDV artışı olmayacağını ifade etmişti. Son olarak CNN Türk canlı yayınına katılan Bakan Şimşek, konuyla ilgili tekrardan açıklamalarda bulundu.


2024 KDV ARTIŞI OLACAK MI?


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk canlı yayınına katılarak KDV artışı iddiaları hakkında "Şunu açık bir şekilde söyleyeyim. Şu anda bizim gündemimizde bugün itibarıyla ne KDV ne de genel bir artış düşüncesi yok. Vatandaşa yansıyacak, KDV genel oranlarında herhangi bir çalışmamız yok. Yani şu anda biz KDV oranlarını artırmayı düşünmüyoruz." şeklinde konuştu.


Şimşek, Mart ayında yaptığı açıklamasında "Biz başından beri ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Ne zaman hangi sıralama ve dozla yapılacağı hususu aslında kitabi olmuyor. Bu biraz sanat boyutu ön plana çıkıyor. Biz piyasaları tedirgin edecek adım atmayız. Oturup vergide adalet üzerine çalışacağız. Herkes kazandığı ölçüde bir miktar vergi vermesi demek. Yüzde 40 yetki almamız yüzde 40'ı kullanacağımız anlamına gelmiyor." demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.