2024 Aile destek ödemesi yattı mı? Eylül ayı Aile Destek Ödemesi ne zaman yatacak? İşte tarihi

2024 Aile destek ödemesi yattı mı? Eylül ayı Aile Destek Ödemesi ne zaman yatacak? İşte tarihi
Aile destek ödemesi sorgulaması günün öne çıkan konularından oldu. "Aile destek ödemesi ne zaman yatacak" sorusu sık sık sorgulanmaya başlanırken, vatandaşlar sorunun yanıtını araştırıyor.

Eylül ayı aile destek ödeme tarihi ve günü hak sahipleri tarafından sorgulanıyor. Eğitim, sağlık, barınma gibi farklı alanlarda vatandaşlara aile destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunuluyor.

Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla 2024 senesinin sonuna dek uzatıldığı biliniyor.


AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?


Aile Destek Programı Eylül ayı ödeme bilgisi e-Devlet üzerinden kontrol edilebilmekte. Ayrıca ödeme takvimi ile ilgili açıklama geldiğinde sayfamızda yer vermiş olacağız.


E-devlet sistemi üzerinden ödeme durumu sorgulama için "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yaparak bakılması gerekmekte.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programı'nın bu yılının sonuna kadar uzatıldığını hatırlatan Göktaş, ödeme hakkında şöyle konuştu:


"Ailelerimizden programın uzatılması için yoğun talep vardı. 2024 yıl sonuna kadar her ay 3 milyondan fazla hanemize, 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edeceğiz. Ailelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen ödenekler, elektrik tüketim desteğini de içeriyor. 2 yıllık programla 4 milyondan fazla hanemize yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağladık. Yaklaşık 7 milyon çocuğumuz için, 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verdik. Aile Destek Programı ile bugüne kadar toplam 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis ettik."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.