YKS'ye girecek öğrencilere çevrim içi deneme sınavı uygulanacak

YKS'ye girecek öğrencilere çevrim içi deneme sınavı uygulanacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan öğrenciler için ülke genelinde çevrim içi sınav yapılacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabı X üzerinden yapmış olduğu açıklama ile, MEB tarafından Türkiye genelinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan öğrencileri seviyelerini belirlemek ve sınava ön hazırlık olması amacıyla YKS'ye Doğru 2024 çevrim içi deneme sınavı yapılacağını açıkladı.


YKS'ye Doğru 2024 Deneme Sınavı 3 gün sürecek

MEB tarafından yapılacak çevrim içi deneme sınavı 3 gün boyunca sürecek. Bu sınavın ilki Temel Yeterlilik Testi (TYT) 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü, ikinci sınav Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) 26 Mayıs 2024 Pazar günü, üçüncü ve son sınav ise Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü yapılacak.

ekran-goruntusu-2024-05-23-144703-db0z.webp

YKS'ye hazırlanan öğrenciler deneme sınavına nasıl girecek?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan adaylar MEB tarafından düzenlenen deneme sınavına EBA üzerinden giriş yapabilecek. Öğrenciler https://ogmmateryal.eba.gov.tr adresinden saat 10:00 ila 20:00 arasında istedikleri saat diliminde YKS'ye Doğru 2024 Deneme Sınavı'na erişebilecek.

Öğrenciler EBA şifreleriyle giriş yapabilecek, mezun olan öğrenciler ise e-Devlet Kapısı üzerinden şifrelerini girerek EBA üzerinden deneme sınavına ulaşabilecek.

YKS'ye Doğru 2024 Deneme Sınavı'nın sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca öğrencinin katılacağı YKS'ye Doğru 2024 Deneme Sınavı'nda sonuçlar 28 Mayıs 2024 Salı günü saat 10:00'da açıklanacak. Öğrenciler ve mezun olan adaylar sınav sonucunu https://ogmmateryal.eba.gov.tr adresinden kullanıcı bilgilerine giriş yaparak sınav sonucunu öğrenebilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.