VGM burs başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? VGM bursu miktarı ne kadar? İşte VGM burs başvuru ekranı

VGM burs başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? VGM bursu miktarı ne kadar? İşte VGM burs başvuru ekranı
VGM burs başvurusunun ne zaman başlayacağı, milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisi tarafından merak ediliyor. Peki Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan VGM burs başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte burs miktarı ve merak edilenler...

2024 VGM ortaöğrenim burs başvuru tarihleri sık sık sorgulanıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü yapmış olduğu duyuruda VGM burs takvimini yayınladı. Yayınlanan başvuru formunda öğrencinin T.C kimlik no, anne ile baba adı ve doğum tarihi bilgileri gibi bilgiler alıyor. Peki VGM bursu başvurusu ne zaman?


VGM ORTAÖĞRENİM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?


2024 – 2025 eğitim yılında Genel Müdürlüğümüz eğitim yardımı/burs başvuru dönemi başladı. Ortaöğrenim eğitim yardımları için başvurular 1-15 Ekim 2024 tarihlerinde alınmış olacak. Yükseköğrenim burs başvuruları tarihi ise henüz belli olmadı.


VGM ORTAÖĞRENİM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Eğitim Yardımları ve Yükseköğrenim Bursları için alınan başvurular mevzuata göre öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere ödenmektedir. Yapılacak olan başvurular VGM'nin internet adresinden başvuru ekranı açıldığı zaman alınmış olacak.


VGM BURS MİKTARI NE KADAR?


2023-2024 eğitim yılında Ekim ayı itibariyle ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 1.250,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL olarak ifade edilmiştir.

Ayrıca 2024 yılı Ocak ayından itibaren yükseköğrenim bursları 2.000,00 TL miktarına çıkarılmıştır.

2024 2025 eğitim öğretim dönemi burs miktarı ise henüz belli olmadı. Miktar belli olduğunda sayfamızda yer vereceğiz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.