KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları sorgulama ekranı

KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları sorgulama ekranı
KPSS ortaöğretim sınavı bugün gerçekleştirildi. Tek oturumda yapılan sınav sonrası adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı. Peki KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Binlerce adayın yakından takip ettiği KPSS sınavı bugün gerçekleşti. ÖSYM tarafından uygulanan sınavın ardından soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açılmış olacak. Sınava katılan adaylar alacakları puanı yaklaşık olarak hesaplamak için cevap anahtarına göz atmak istiyor. Bunun yanı sıra sonuçların tarihi de merak ediliyor. İşte KPSS ortaöğretim sonuç tarihi...


KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınavının ardından sonuçların açıklanacağı tarih merak edilmeye başlandı. Ortaöğretim KPSS sınavı için sonuçlar 4 Ekim 2024 tarihinde duyurulacak. Sonuçlara ise https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden ulaşılabilecek.


Sınavda yer alan her test kendi içerisinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmış olacak ve böylece ham puanlar elde edilecek.

Yine bulunan bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak bu defa standart puanlar hesaplanacak.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmamış olan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu söz konusu adaylara test için standart puan hesaplanmayacak.

Açıklamaya göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az toplam 1 ham puanı (yani 1 net) elde etmiş olması gerekmekte.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.