Okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili uzayacak mı

Okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili uzayacak mı
Koronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan ilk ve orta derecedeki okulların durumu merak ediliyor. Okullarne zaman açılacak? sorusu son günlerde en çok aranan ve arama motorlarında yer verilen konularının başında geliyor. 30 Nisan'a kadar tatil edilen okulların normal zamanda açılmasına çok az bir süre milyonlar merak ediyor: Okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili uzayacak mı? Detaylar haberimizde.

Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de okullar tatil edilmişti. Öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları için de EBA TV ile uzaktan eğitime başlanmıştı. Bu karar sonrasında sınavların da ertelenmesi yönünde açıklama yapılmıştı. Milyonalrca öğremci ve veliyi etkileyen bu durum sonrasında birçok kişi 30 Nisan’da okullar açılacak mı? sorusunu sormaya başlamıştı. Bakan Ziya Selçuk paylaştığı öngörüleri ile duruma açıklık getirdi. Okullar ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
 


OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Korona virüsü salgını tüm dünyada ve ülkemizde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Salgın önlemleri çerçevesinde okulların kapatılması kararı alınmıştı. Öğrenciler ise uzaktan eğitim sistemiyle EBA TV üzerinden derslere devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu’nun da önerilerini dikkate alarak okulların 30 Nisan’a kadar kapalı kalacağını duyurdu. Mevcut durumda okulların 4 Mayıs Pazartesi günü açılması bekleniyor.

bakan ziya selçuk


OKULLAR AÇILACAK MI?

Bakan Selçuk güncel açıklamasında, okulların açılmasına yönelik net bir tarih vermedi ve "30 Nisan sonrasında Bilim Kurulu tavsiyesine göre diyelim ki okulları açmadık... Ne yapabiliriz? Biz bunun devamını yapabiliriz. Bütün mevzular okullar açıkmış gibi düzenlendiği için hazırlıklarımız tamam. B planı da C planı da hazır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.