DGS tercihleri ne zaman? 2024 DGS tercihleri başladı mı? İşte tarihi...

DGS tercihleri ne zaman? 2024 DGS tercihleri başladı mı? İşte tarihi...
İki senelik üniversite eğitimlerini dört senelik lisans düzeyine yükseltmek isteyen adaylar DGS sınavına girmişti. Sınavın sonuçları ise bugün ilan edildi. Peki DGS tercihleri ne zaman?

2024 DGS sınav sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildi. DGS sınavında ter döken adaylar için heyecanlı bekleyiş sonlanmış oldu. Şimdi ise tercihlerin tarihi merak ediliyor. Peki DGS tercihleri ne zaman?


2024 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?


DGS sonuçlarının açıklanmasının sonrasında DGS tercihlerinin tarihi merak edilmeye başlandı. Yerleştirme işlemleri için tercihler de alınacak. Tercihler için tarihler belli olduğunda sayfamızda yer vereceğiz.

DGS SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Dikey Geçiş Sınavı’nın (2024-DGS) değerlendirme işlemleri sona erdi. Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarına 10 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlayabilecek.


Ayrıca adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sonuç sorgulama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sonuçlarına ulaşabilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.