Atatürk Üniversitesi ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Atatürk Üniversitesi ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan ATA AÖF sınavlarına binlerce öğrenci katılacak. Öğrenciler sınav kadar sonuçları için de sabırsız. Peki, 2019 ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde.

Atatürk Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi olan ATA AÖF'ün final sınavları 19-20 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Öğrenciler zor sorular karşısında ter dökerken diğer yandan da sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bilgi almak istiyor. Peki ATA AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? ATA AÖF sınav takvimi belirlendi.

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır?
Erzurum'da bulunan Atatürk Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilerin 19-20 Ocak'ta gireceği final sınavlarının ardından 23-24 Şubat tarihlerinde bütünleme sınavı gerçekleştirilecek.

ATA AÖF final sınavı sonuçları sınav gününden 20 gün sonra açıklanmaktadır. Genelde tablo bu şekilde ancak değişiklik de yaşanabilir.

ATA AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ?
Habertürk'ün haberine göre açıköğretimde son dönemde yapılan değişiklikleri artık takip bile edemiyoruz. 4 yanlış 1 doğruyu götürmeye başladı, önümüzdeki dönemden itibaren açık uçlu sorular geliyor. Son olarakta öğrenci lehine diyebileceğimiz geçme notu 30’a indirildi. Hatırlarsanız geçme notu bundan önce 35 idi.

Geçme notunun 30’a inmesi ile 30’un altında kalan her not FF alarak doğrudan kalacak, 30’un üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacak.

İlgili maddeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Buna göre 9. maddede yapılan değişiklik ile;

"Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır. “Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30’dur. “ şeklinde değiştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.