AÖL sınav giriş yerleri açıklandı | Açık lise sınavına nerede gireceğim

AÖL sınav giriş yerleri açıklandı | Açık lise sınavına nerede gireceğim
MEB tarafından düzenlenen AÖL 3. dönem sınavlarına giriş yerleri açıklandı. 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki son sınavlar için araştırmalar başladı. Peki adaylar AÖL sınav giriş yerlerini nerede öğrenebilecek? İşte detaylar...

Bu hafta sonu yapılacak olan AÖL 3. dönem sınavları 6 Temmuz 2019 Cumartesi - 7 Temmuz 2019 Pazar günlerinde gerçekleştirilecek. Binlerce kişinin katılım sağlayacağı sınavlarda öğrenciler başarılı olabilmek için soruları doğru cevaplamak istiyor. Hazırlıklarında son günlere gelen öğrenciler şimdi de sınava nerede gireceklerini, sınav giriş belgelerini nasıl alabileceklerini ve sınavda gereken evrakları araştırıyor. Detaylar haberimizde.

AÖL 3. dönem sınav yerleri açıklandı
AÖL 3. dönem sınav giriş belgeleri MEB’in https://aol.meb.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açıldı. Bu adresten alınacak Sınav Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.

AÖL 3. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak?
AÖL 3. dönem sınav sonuçları ise 1 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.Açık lise sınav sonuçlarını; sonuçların açıklanmasının ardından(http://aolweb.aol.meb.gov.tr) bağlantı adresinden öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmemektedir.

4 yanlış 1 doğruyu götürmüyor
Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılacak. Buna göre ilk oturum saat sabah 09:30'da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00'te yapılacak. Öğrenciler oturum başı 2.5 saat soru çözme imkanı verilecek. Geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi AÖL 3. dönem sınavında her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmeyecek. Şuan için bu uygulama açıktan üniversite eğitimi görenler içindir.

AÖL sınavında gereken belgeler
Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır.

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerin geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

Öte yandan, sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.