Açıköğretim Lisesi sınav giriş yerleri açıklandı mı! AÖL sınav giriş belgesi çıkarma ve çıkmış sorular

Açıköğretim Lisesi sınav giriş yerleri açıklandı mı! AÖL sınav giriş belgesi çıkarma ve çıkmış sorular
Daha önce yapılması planlanan ancak sistemlerdeki problem sebebiyle 31 Mart - 1 Nisan'a ertelenen Açıköğretim Lisesi sınavları için heyecanlı bekleyiş son sürat sürüyor. Öğrenciler sınav giriş yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını merak edip araştırıyor. Peki iki hafta geç yapılacak olan sınavlar için giriş belgesi nasıl alınır. İşte son bilgiler...

Açıköğretim Lisesi'nde okuyan öğrenciler için sınav maratonu ertelenince hazırlıklar da aynı doğrultuda hız kazandı ve daha donanımlı bir şekilde girme fırsatı bulunacak. Binlerce öğrenci her gün sınavların yapılacağı merkezleri öğrenmek adına MEB'in internet sitesi olan meb.gov.tr üzerinden araştırma yapıyor. Çünkü sınavdan önce merkezi görüp geç kalmak istemeyen öğrenci mevcut.

AÖL SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?
AÖL sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri henüz belli değil. Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş takvimine göre, AÖL II. Dönem sınavları 17 Mart’ta gerçekleşseydi, yerler 13 Mart’ta belli olacaktı. Konuyla ilgili yeni bir açıklama gelmese de AÖL sınav yerlerinin 27 Mart’ta açıklanması bekleniyor. Açık öğretim lisesi öğrencileri sınav giriş belgesini aol.meb.gov.tr sitesinden çıkartabilecek.

MEB’İN SON AÖL DUYURUSU
Merkezi Sistem Sınav Uygulama Takviminde 17 - 18 Mart 2018 tarihinde yapılması kararlaştırılan 2. Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavları, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle 31 Mart - 01 Nisan 2018 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Ayrıca 3. Oturumun saat 15.00’ a alınmasının nedeni ÖSYM sınav takviminde yer alan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının sabah saat 10.15’ te yapılacak olmasından kaynaklanmaktadır.

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir?

a) İlköğretim Okulu/ortaokul mezunu olanlar.

b) Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar.

c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da yurt dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden veya Eğitim Müşavirliklerinden yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi olanlar başvurabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.