4 Ocak İstanbul'a kar geliyor! Okullar yarın tatil mi

4 Ocak İstanbul'a kar geliyor! Okullar yarın tatil mi
İstanbul için yapılan kar uyarısı sonrası öğrenciler, öğretmenler ve veliler okulların durumunu sorguluyor. Peki yarın okullar tatil mi? İşte cevabı...

Milyonlarca vatandaşın yaşadığı İstanbul'da yüksek rakımlı yerler başta olmak üzere pek çok ilçede kar uyarısı verilmesi soluğu internette aldırdı. Öğrencilerin yanısıra öğretmenler ve veliler 'Yarın okullar tatil mi?' sorusunun yanıtını aramaya başladı. Haftnaın son günü olması sebebiyle üç günlük tatili de beraberinde getirebilecek karar ile ilgili son dakika bilgisi haberimizde yer alıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarın başlayacak olan karın İstanbul, Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta etkisini göstermesi bekleniyor. Bu ilçelerde yaşayan öğrenci ve öğretmenler başta olmak üzere İstanbul'un genelinde herhangi bir tatil olup olmadığı da merak konusu haline geldi. 

İstanbul'da beklenen hava durumu 
İstanbul'da bugün akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların, Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Silivri ve Çatalca gibi batı ilçelerinden başlayarak tipi şeklinde karla karışık yağmur ve kar, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Perşembe akşam saatlerinden cuma öğle saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 

Aralıklarla görülecek kar yağışlarının hafta başına kadar İstanbul'un kıyı kesimlerde hafif bir örtü, iç ve yüksek kesimlerinde 5-15 cm civarında bir örtü meydana getireceği tahmin ediliyor.

4 Ocak Cuma okullar tatil mi?
İstanbul için verilen kar uyarısı sonrası başlatılan araştırmalarda sürekli olarak 'okullar yarın tatil mi?' sorgusu gerçekleştiriliyor. Karar İstanbul Valiliği tarafından veriliyor ve şu an bu yönde bir açıklama gelmedi. Yani okullar açık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.