2018 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM Sonuç Ekranı Giriş

2018 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM Sonuç Ekranı Giriş
'ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?' veya 'ALES sonuçları neden açıklanmıyor?' sorularının sorulduğu sınav bekleyiş devam ediyor. Sınav soru ve cevaplarının ardından gözler sınav sonuçlarında. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'nin açıkladığı tarih...

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) için yoğun hazırlıkların ardından sınav maratonu başlamış ve adaylar zor sorular karşısında ter dökmüştü. Önceki gün soru ve cevaplar adayların erişimine açılmıştı. Şimdi de gözler sonuç ekranının açılmasına ve açıklanmasına geldi.
 

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM takvimi sınavların ne zaman yapılacağını, soru ve cevaplarının yanısıra sonuçlarının ne zaman açıklanacağını akademik takvime göre açıklıyor. Kurumdan yapılan açıklamaya göre sonuçlar 7 Haziran 2018 Perşembe günü ilan edilecek. Soru ve cevapların açıklanmasının ardından öğrenciler de ÖSYM internet sitesi olan osym.gov.tr 'ye akın etti. ALES sonuçları için heyecanlı bir bekleyiş devam ediyor.

Soru ve cevaplara ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

ales sınav sonucu ne zaman açıklanacak



Sınv sonuçları nasıl bilidirilecek
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.