Slovakya Başbakanı kimdir? Robert Fico kim, kaç yaşında, neden gündemde, sağlık durumu?

Slovakya Başbakanı kimdir? Robert Fico kim, kaç yaşında, neden gündemde, sağlık durumu?
Bugün silahlı saldırıya uğrayan Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun yaşamı ve kariyeri merak konusu oluyor.

Slovakya’da silahlı saldırı şoku yaşanıyor. Ülkenin Başbakanı Robert Fico bugün katıldığı bir toplantının yapıldığı binanın önünde vuruldu. Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun karnından vurulduğu saldırı sonucunda, saldırgan olay yerinde yakalandı. Saldırıya uğrayan Başbakan Fico hastaneye kaldırılırken olay anına ait görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüleri izleyen birçok kişi Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun kim olduğunu, kaç yaşında, olduğunu ve son sağlık durumunu araştırmaya başladı. İşte Slovakya Başbakanı Robert Fico hakkında tüm merak edilenler….

Slovakya Başbakanı Robert Fico kimdir, kaç yaşında?


Slovakya Başbakanı Robert Fico, 15 Eylül 1964 tarihinde dünyaya geldi. Ülkesinde 1999 yılından bu yana SMER-SD partisinin liderliğin iyapan Fico, 2012 yılından beri de başbakanlık koltuğunda oturuyor. Fico daha önce de 2006 ile 2010 yılları arasında başbakanlık yapmıştı. Öte yandan Fico 2014 yılında Slovakya Cumhurbaşkanlığı için aday olmuş ancak ikinci turda seçimi kaybetmişti.

1715779247829-slovakya.jpg

Robert Fico neden gündemde?

Slovakya Başbakanı Robert Fico, 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü ülkesinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı haberi kısa sürede tüm dünyada yankılanırken başbakanın silahla vurulduğu an ve sonrasında yaşananlara ait görüntüler kısa sürede binlerce kişiye ulaştı.

6644b8fa7a69e2914068d9ed.webp

Robert Fico sağlık durumu ne?

Slovakya Handlova'da bir hükümet toplantısının yapıldığı binanın önünde vurulan Başbakan Robert Fico’nun karnından yaralandığı öğrenildi. Apar topar en yakın sağlık kuruluşuna kaldırılan Fico’nun ağır yaralı olarak hastaneye ulaştırıldığı iddia edildi. Başbakanın sağlık durumuna ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.