İYİ Parti İBB adayı Suat Sarı kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

İYİ Parti İBB adayı Suat Sarı kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İYİ Parti’den aday adaylığını açıklayan Dr. Suat Sarı’nın kim olduğu araştırılıyor.

Yerel seçimler öncesinde partilerin aday belirleme çalışmaları sürerken İYİ Parti cephesinden sürpriz bir açıklama geldi. İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Suat Sarı’nın açıklamasının hemen ardından Sarı’nın hayatı, kariyeri ve siyasi yaşamı merak konusu olmaya başladı. Peki İYİ Parti İBB aday adayı Suat Sarı kim, nereli, mesleği ne, evli mi? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Suat Sarı kimdir, kaç yaşında, nereli?

İYİ Parti İBB aday adayı Suat Sarı 25 Eylül 1957 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. 66 yaşındaki siyasetçinin mesleği mühendislik.

Suat Sarı ne iş yapıyor, eğitimi ne?

Suat Sarı, 1980 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi-İDMMA-Elektrik Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 2014 yılında Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde, doktorasını ise 2017 yılında Varna Üniversitesinde tamamladı.

Suat Sarı kariyeri, nerelerde çalıştı?

1981 ile 1984 yılları arasında Erkal Tuzla Tersanesinde Elektrik Baş Mühendisi olarak çalışan Suat Sarı, 1984 ile 1994 yılları arasında İBB Trafik Ulaşım Müdürlüğü görevinde bulundu. 1994 yılından 1999 yılına kadar HAVAŞ Yer Hizmetleri AŞ. Genel Müdür Yardımcılığı yapan Sarı, 1999 ile 2011 yılları arasında Çelebi Turizm Genel Müdürlüğü, 2011- 2012 yılları arasında Pakistan Lahore Metrobüs Ulaştırma Genel Müdürlüğü, 2012-2020 yılları arasında ise OSO AŞ. Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

2011 ile 2014 yılları arasında İTO Meclis Üyesi olan Suat Sarı, 2018 yılından günümüze Karayolu Trafik Yol Güvenliği Genel Başkan Vekili görevlerinde bulunmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum