Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, hangi partiden, neden yasak geldi, niye gündemde?

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, hangi partiden, neden yasak geldi, niye gündemde?
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kim, evli mi, eşi kim, yaşı kaç, aslen nereli, neden hapis cezası aldı, niye siyasi yasak geldi, hangi partiden, neden gündemde, cezası ne?

Adana ilinin Ceyhan ilçesinin Belediye Başkanı Kadir Aydar hakkında “tehdit” suçlamasıyla açılan davada hapis cezasına çarptırıldı. 2 yıl 1 aylık hapis cezasına çarptırılan Aydar’a siyasi yasak da geldi. Haberin duyulmasının ardından birçok kişi Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın kim olduğunu, hangi partiden olduğunu, aslen nereli olduğunu, neden siyasi yasak aldığını, suçunun ne olduğunu, evli olup olmadığını ve eşinin kim olduğunu araştırmaya başladı! İşte Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar hakkında bilinmeyenler…

5e7cc0d65542840df0b00353.webp

Kadir Aydar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar 1988 yılında Adana Ceyhan’da dünyaya geldi. 36 yaşında olan Aydar, 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde en çok oyu alarak Ceyhan Belediye Başkanı seçildi.

Kadir Aydar hangi partiden?

Kadir Aydar, 2019 yerel seçimlerinde Ceyhan Belediye Başkanı seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) seçimlere katılan Aydar, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bir kez daha aday olarak ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu.

Kadir Aydar hangi okuldan mezun, kariyeri?

36 yaşındaki Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, lisans eğitimine İstanbul Piri Reis Üniversitesi Uzak Yol Vardiya Kaptanlığı bölümünde başladı. Aydar daha sonra eğitimini Çukurova Üniversitesi Yönetim, Pazarlama ve Muhasebe bölümlerinde tamamladı.

Kadir Aydar neden gündemde, niye ceza aldı?

Geçmişte aldığı hapis cezaları dolayısıyla adli sicil kaydı bulunması nedeniyle mazbatası Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen son iki dönemin Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın suçunun ne olduğu ve neden ceza aldığı da merak konusu oluyor. Kadir Aydar ile kardeşi CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar, babası Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar ile amcaları Ertan ve Alper Aydar hakkında Ceyhan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit" suçundan dava açılmıştı. Tutuksuz sanıklar yargılama sonunda Başkan Kadir Aydar, amcası Ertan ve kardeşi Caner Aydar'ı, "Hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit" suçundan 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırdı.
Adana Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşınan karar hakkında bugün Adana Bölge Adliye Mahkemesi 8'inci Ceza Dairesi'nde dava görüldü. Davada Kadir Aydar ile kardeşi Caner Aydar'ın 2'şer yıl 1'er aylık hapis cezaları onandı. Mahkeme ayrıca Kadir Aydar ile kardeşi Caner Aydar hakkında mahkumiyet süresince siyasi kararı verdi.


Kadir Aydar’dan yasak kararı hakkında ilk açıklama

Hakkında siyasi yasak kararı verilen CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Deliler incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD'si izlenmemiş ve bu eksikler için duruşma açılmaksızın dosya sonuçlandırılmıştır. Ortada büyük bir hukuk garabeti oluşmuştur. Aynı konumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıklar beraat etmiş siyaset yapan sanıkların ise cezası onanarak siyasi yasak getirilmiştir. Muhalefet şerhinde açıkça da bu durum ifade edilmiştir. Karara karşı tabii ki yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu mücadelemiz sadece şahsım için değil, adalet ve hukuk adına da yürüttüğümüz bir süreçtir. Bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceğiz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız."

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.