Ahmet Zenbilci kimdir, nereli, eşi kim, hangi partiden, neden istifa etti?

Ahmet Zenbilci kimdir, nereli, eşi kim, hangi partiden, neden istifa etti?
AK Parti'den istifa eden Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci'nin kim olduğu aslen nereli olduğu, eşinin kim olduğu ve neden istifa ettiği merak konusu oluyor.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci partisinden istifa etti. İstifa açıklamasının duyulmasının ardından birçok kişi Ahmet Zenbilci hakkındaki detayları, siyasi kariyerini ve ailesini araştırmaya başladı.

ahmet-zenbilci-kimdir-ak-parti-adana-17877344-4834-m.webp

Ahmet Zencilbi neden istifa etti?

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı da olan Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci oğlunun adının karıştığı bir soruşturma nedeniyle partisinden istifa ettiğini duyurdu. Kişisel sosyal medya hesabından istifa açıklaması yapan Zenbilici şunları söyledi: "Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir. Bu sürecin, mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum. Kamuoyuna saygıyla. Ahmet Zenbilci"

Ahmet Zenbilci kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti’den Adana Milletvekili olan ve partisinden 30 Eylül 2024 Pazartesi günü istifa eden Ahmet Zenbilci 1 Ekim 1966 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Aslen Adana Kozanlı olan Zenbilici, 27. ve 28. dönemde TBMM’de milletvekili olarak görev yaptı. Evli ve beş çocuk babası olan Zenbilci iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Ahmet Zenbilci eğitimi ne?

Adana İmam Hatip Lisesi mezunu olan Ahmet Zenbilci lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde aldı. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans yaptı.

Ahmet Zenbilci kariyeri, nerelerde çalıştı?

İlk olarak Kültür Bakanlığı Adana İl Müdürlüğünde memur olarak kariyerine başlayan Ahmet Zenbilci daha sonra Müdür Yardımcılığı ve İl Müdür Vekilliği yaptı. TV ve radyo programları ile köşe yazılarının yanı sıra TBMM'de milletvekilliği danışmanlığı görevlerinde de bulundu.
2004-2009 yıllarında Sofulu, 2009-2014 Sarıçam belediye başkanı olarak seçildi..

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.