'Yolda kaldım' diyerek insanları kandıran dilencilerin yalanını böyle bozdu: Verdiği parayı geri isteyip tepki gösterdi

'Yolda kaldım' diyerek insanları kandıran dilencilerin yalanını böyle bozdu: Verdiği parayı geri isteyip tepki gösterdi
Kocaeli'de iki kadının 'Yolda kaldım' diyerek insanları kandırdığı ve para istediği iddia edildi.

İstanbul'da insanların duygularını sömüren ve istismar eden dilencilere bir yenisi daha eklendi.

İnsanların duygularını hedef alan dilenciler her geçen gün yöntemlerinde bir yenisini daha eklemeyi başararak kazanç elde etmeye devam ediyor.

Bu kez görüntüler Kocaeli'den geldi. İnsanların duygularını kullanarak bahanelerine bahane ekleyen dilenciler, yolda kaldıklarını ve yanlarında para bulunmadığı ifade ederek vatandaşlardan para istedi.

Ancak sokak ortasında vatandaşlardan para isteyen iki kadının sözleri yalan olduğu gibi amacı da farklıydı. Bunu fark eden ve parasını kaptıran kadın, sonrasında yaşanan durumun farkına vararak kadınların oyununu bozdu.

Bir vatandaş Kocaeli İzmit Caddesi'nde yolda kaldıklarını söyleyen iki kadına denk geldi. Şahıs ise iki kadının yolda kaldığına inanarak cebinden çıkardığı 200 lirayı kadınlara verdi.

Verdiği parayı geri isteyip tepki gösterdi

Fakat bir süre sonra bir tuhaflık fark eden kadın, iki şahsı gözlemlemeye başladı. Durduğu vatandaşlardan para isteyerek aynı yalanla insanları kandırdığını ve bu yolla para kazanmaya çalıştıklarını fark eden kadın, cep telefon kamerasını açarak yanlarına doğru ilerdi.

Kadınların yanına varan şahıs, önce kendilerine verdiği parayı geri istedi. Kadının parayı vermemekte direnmesi üzerine şahıs, polis çağıracağını belirtti. Bunun üzerine şahıstan aldığı parayı geri veren kadın yoluna devam etti.

O anları görüntüledi

Cep telefon kamerasıyla dilencileri görüntüleyen kadın, iki şahsa tepki göstererek "Bu yaptığınız insanların iyi niyetini sömürmek, şimdi polisi çağırıyorum. Ne terbiyesiz insanlarsınız, şebeke olmuşsunuz" diyerek arkalarından bağırdı.

Kadınlar yollarına devam ederken şahsın ihbarı üzerine olay yerine zabıta ekipleri geldi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.