TOKİ'den Ankara adresli şirkete 1 ayda 3 ihale!

TOKİ'den Ankara adresli şirkete 1 ayda 3 ihale!
Deprem bölgesindeki konut ihalelerini aynı şirketlere verdiği için tepki çeken TOKİ, Ankara adresli şirkete bir ay içerisinde üç ihale verdi.

Deprem bölgesindeki konut ihalelerini aynı şirketlere verdiği için tepki çeken TOKİ, Ankara adresli şirkete bir ay içerisinde üç ihale verdi. 3 Mart’ta 1 milyar 677 milyonluk ihale alan şirkete, 4 Nisan’da 1 milyar 547 milyon, 14 Nisan’da da 2 milyar 147 milyonluk deprem ihaleleri verildi. Sadece bir ay içerisinde 5 milyar 200 milyonluk ihale alan şirketin resmi internet sitesindeki referansı ise TOKİ.

TOKİ (Toplu Konut İdaresi), 6 Şubat tarihinde meydana gelen 2 büyük depremin ardından yaptığı 155 milyarlık konut ihalelerinin adreslerinin aynı olmasına özen gösteriyor. Pazarlık usulü yapılan ihalelerin rekabet koşulları oluşmadan gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

Hepsi pazarlık usulü!

Büyük depremin ardından yapılan ihalelerin tamamı 21/B’ye göre pazarlık usulü yapıldı. Ankara Çankaya’da bulunan Medsan Enerji davet alan en şanslı şirket olarak dikkat çekti. Kahramanmaraş Elbistan’da 926 adet konut yapılması için düzenlenen ihaleye 8 firma davet edildi. İhalenin yaklaşık maliyeti ise 1 milyar 677 milyon 668 milyon olarak belirlendi. Medsan Enerji, yaklaşık maliyetten sadece 168 bin lira düşük bir bedel teklif ederek ihalenin sahibi oldu. Bu kadar büyük bir ihalede sadece 168 bin lira kırım yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Daha imza kurumadan

Medsan Enerji, Kahramanmaraş Elbistan’da yapacağı deprem konutları sözleşmesinin imzası kurumadan ikinci bir teklif aldı. 4 Nisan’da Gaziantep’te 500 konutluk deprem ihalesi için teklif giden iki şirketten biri yine Medsan Enerji oldu. İhalenin yaklaşık maliyeti. 1 milyar 569 milyon 108 bin lira olarak belirlendi. Bu defa cömert bir teklif veren Medsan Enerji, 1 milyar 547 milyon liralık teklifiyle ihalenin sahibi oldu.

Üçüncü teklif geldi

Aldığı iki büyük deprem ihalesiyle çalışmalara hazırlanan şirket bir davet daha aldı. ‘Bu kadarına da pes’ dedirten ihalenin adresi ise bu defa Diyarbakır oldu. 14 Nisan’da yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 2 milyar 173 milyon olarak belirlendi. İhaleye Medsan Enerji ile birlikte toplam beş firma davet edildi. Yaklaşık maliyetin sadece altı milyon lira altında teklif veren Medsan Enerji, TOKİ ile 2 milyar 167 milyon liraya sözleşme imzaladı.

5 MİLYAR İHALE ALDI
28 MİLYON KIRIM YAPTI

Bir ay içerisinde 5 milyar 200 milyonluk ihale alan Medsan Enerji’nin ihalelerde yaptığı çok düşük kırımlar nedeniyle TOKİ’nin milyonlarca lira zarara uğratıldı. Üç büyük ihalede sadece ve sadece 28 milyon gibi çok düşük bir kırım yapılması dikkat çekti. Şirketin resmi internet sitesindeki birinci referansı TOKİ.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.