Korkunç kaza! Yolcu otobüsü şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var

Korkunç kaza! Yolcu otobüsü şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var
Ankara- Niğde Otoyolu'nda sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü, şarampole devrildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 6'sı ağır 36 kişi yaralandı.

Kaza, saat 04.00 sıralarında Ankara-Niğde Otoyolu'nun Aksaray'a bağlı Baba Konağı mevkinde meydana geldi. Kilis'ten İstanbul'a giden Hannan Samanoğlu (52) yönetimindeki 79 AF 880 plakalı Metro Turizm'e ait yolcu otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkıp şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 6'sı ağır olmak üzere 36 kişi yaralandı. Yaralılardan 19'u Aksaray'a, diğerleri ise Nevşehir ve Kırşehir'deki hastanelere kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralı yolculardan Bayram Ali Yılmaz, "Otobüs doluydu. Şoför uyudu herhalde, kaza bir anda oldu." dedi.

Kazada hayatını kaybeden 2 kişinin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürerken kazayla ile ilgili soruşturma başlatıldı.

KAZADAN ÖNCE 3 KEZ ŞERİT DEĞİŞTİRİNCE, YOLCULAR UYARMIŞ

Ankara- Niğde otoyolunda 2 kişinin öldüğü, 34 kişinin de yaralandığı yolcu otobüsünün devrildiği kazanın ayrıntıları ortaya çıktı. Kazada yaralanan otobüs şoförü Hannan Samanoğlu'nun Adana'nın Pozantı ilçesindeki moladan sonra direksiyon başına geçtiği tespit edildi. Kazadan önce Samanoğlu 3 kez şerit değiştirince yolcular tarafından uyarıldığı, ardında 150 metre gittikten sonra otobüsün şarampole devrilip, 15 metre sürüklendiği belirlendi. Tedavisinin ardından jandarma tarafından gözaltına alınan Samanoğlu'nun ilk ifadesinde kaza anını hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kazada ölen 2 kişinin de Sultan Kaplan (85) ve Suriye uyruklu Fitim Çığıl (70) olduğu belirlendi. Yaralıların tedavisi ise sürüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.