'Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır 'yanlışlıkla' gözaltına alındı' iddiası: Bursa İl Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı

'Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır 'yanlışlıkla' gözaltına alındı' iddiası: Bursa İl Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, Elif Çakır'ın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından 'yanlışlıkla gözaltına alındığı' iddiasını yalanladı ve herhangi gözaltına almanın söz konusu olmadığını söyledi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır'ın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından 'yanlışlıkla gözaltına alındığı' iddiasına açıklama yaptı.

İddiaya göre Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekibi tarafından hiçbir bilgi verilmeden gözaltına alınıp sağlık kontrolüne götürüldü. Elif Çakır’ın bir yanlışlık olduğuna dair itirazlarına rağmen 5 kişilik polis ekibi işlemlere devam etti. Elif Çakır, burada aranan kişi olmadığı ve yanlış işlem yapıldığı anlaşılınca saatler sonra serbest bırakıldı.

Konu hakkında sosyal medya hesabı X üzerinden açıklama yapan Elif Çakır, "Poliste kötü muamele yok derler dik alasını yaşattılar, bir bardak suyu çok gördüler..ülkenin adaletinin durumu da kolluk kuvvetinin durumu da ortada." ifadeleriyle yanlışlıkla gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YALANLADI

İddiaların gündemde yer edinmesi üzerine Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Genel Bilgi Toplama Büro Amirliği alarm sistemine ilde bulunan bir otele Elif Çakır isimli kişinin 3 adet "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan kaydı olduğunun sisteme düşmesi üzerine ekibin adrese intikal ettiği belirtildi.

Otel görevlileri ise kişinin geçici olarak geri dönmek üzere otelden ayrıldığını bildirirken ekipler otel resepsiyona iletişim bilgisi bırakarak geri dönmesi halinde bilgi verilmesini istendi.

Açıklamanın devamında Elif Çakır'ın şube müdürlüğüne götürüldüğü ve yapılan araştırmada Elif Çakır'ın aranan Elif Çakır I. olmadığının tespit edilmesi üzerine şahsa nezaket çerçevesinde davranıldığı, herhangi bir gözaltı işleminin söz konusu olmadığı kaydedildi.

"Aynı gün otel görevlisinin Elif Çakır I. isimli şahsın otele giriş yaptığını bildirmesi üzerine ekip otele giderek tekrar UYAP sorgusunun aktif olup olmadığını kontrol ettiğinde, aktif olmaması üzerine otel görevlisinden Elif Çakır I. isimli şahsın resepsiyona inmesi istenilmiştir. Resepsiyona inen şahsın ibraz ettiği kimliğe göre Elif Çakır olduğu, otel görevlilerinin yanlış veri girişi yapmış olabileceği değerlendirildiğinden ve UYAP sorgu sisteminin arızalı olduğundan otelde şahsın UYAP sorgulaması yapılamamış, Elif Çakır şube müdürlüğümüze davet edilmiştir.

Şahısla ilgili birim olan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne geçilmiş, şubede yapılan araştırmada Elif Çakır'ın aranan Elif Çakır I. olmadığının tespit edilmesi üzerine şahsa otel görevlilerince veri girişinin yanlış yapıldığı anlatılmış ve personellerimizce gerekli nezaket çerçevesinde davranılarak konunun gerçekliği ortaya çıkıncaya kadar otelden alınıp şubemizden ayrılışı tahmini 20 dakika sürmüştür. Basın ve yayın organlarınca iddia edildiği gibi şahıs hakkında herhangi bir gözaltı işlemi olmamıştır. Otel görevlilerince yanlış veri girişi yapıldığı için bahse konu otel hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır."

ELİF ÇAKIR'DAN YANIT

Elif Çakır ise Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamalarını alıntılayarak suçlu muamelesi gördüğünü ve kendisinin davet edilmediğini belirterek şu ifadeleri yazdı:

Sayın Bursa Emniyet Müdürlüğü bana kötü muamele yapan emniyet mensuplarınızı size isimleriyle birlikte söylemeye hazırım. Defalarca bir yanlışlık olduğunu söylememe rağmen gözaltı devam etti, gözaltına alınmaduysam neden sağlık kontrolü yaptınız? Beni davet etmediniz? Suçlu mualemesi gördüm. “Adın elif çakır değil mi suçlusun geç şöyle bekle” diyen memurunızun kim olduğunu biliyorsunız

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.