İzmir'de 5 kişinin öldüğü patlama: Hasar tespit çalışmaları başlatıldı

İzmir'de 5 kişinin öldüğü patlama: Hasar tespit çalışmaları başlatıldı
İzmir'in Torbalı ilçesinde şırdancı olarak işletilen bir restoranda 5 kişinin hayatını kaybettiği, 63 kişinin yaralandığı patlamada, hasar tespit çalışmalarına başlandı. Tüpü değiştirdiği ileri sürülen M.K. ile işletme sahibi G.K.'nin jandarmadaki işlemle

Ayrancılar Mahallesi Barış Manço Caddesi'nde şırdan satışı yapılan iş yerinde, dün saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Patlamada Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), kardeşi Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ (24) hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Patlamanın yaşandığı bina ile çevredeki 10 binada hasar oluştu. Patlamanın olduğu binada ciddi hasar oluşurken, diğerlerinde cam kırıkları ve çerçevelerde zarar gördü. İhbarla olay yerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Durumu hafif olan yaralılardan bazıları kendi imkanlarıyla hastaneye gitti, diğerleri ise gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Patlamanın olduğu bölgede semt pazarı kurulduğu için etkilenenlerin fazla olduğu bildirildi.

Olayın ardından restoranda bulunan malzemelere incelenmek üzere jandarma tarafından el konuldu. Bugün sabah saatlerinden itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler tarafından olay yerindeki hasar gören bina ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Görevlendirilen iki müfettiş tarafından yürütülen soruşturma da sürüyor. Patlamanın ardından gözaltına alınan tüp değiştirdiği öne sürülen M.K. ile Menderes ilçesinde yakalanan işletme sahibi G.K.'nin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. AFAD ile jandarma ekiplerinin de olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.