İzmir ve Denizlililer Dayanışma Derneği: '81 il vatandaşı ile birleşerek hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz'

İzmir ve Denizlililer Dayanışma Derneği: '81 il vatandaşı ile birleşerek hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz'
İzmir ve Denizlililer Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Şençiftçi, dernek olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları paylaştı.

İzmirli ve Denizlililer Dayanışma Derneği ‘’Acımıyoruz beraber yaşıyoruz, gülerken gülümsetiyoruz’’ sloganını projeye dönüştüren yerel yönetimlerle mülki amirliklerin gölgesinde kalıp yarar sağlayamayan engelli ve yalnız yaşayan erişkinlerin yaşamını kolaylaştırdıklarını belirten açıklamasında bu kapsamda gerçekleştirdikleri faaliyetleri paylaştı.

Dernek, engellilere 600’den fazla spesifik engelli aracını sahiplerine ulaştırırken başarılı öğrencilere de test kitapları, kırtasiye eksiklerini giderme konusunda destek sunduklarını ifade etti.

Açıklamada "Dayanışma derneği olarak böyle görev yapmaya sevk eden olay oğlumun %98 spastik (SP) olması ve hayata küsme yerine mücadeleyi seçip reklam olmadan şov yapmadan engelli derneklerinin yapmaya çalıştıklarını bizler destek olarak yapmaya çalıştık." denildi.

İzmir ve Denizlililer Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Şençiftçi açıklamasında şunları kaydetti:

İzmirli ve Denizlililer Dayanışma Derneği olarak ‘’Acımıyoruz beraber yaşıyoruz, gülerken gülümsetiyoruz’’ sloganını projeye dönüştüren yerel yönetimlerle mülki amirliklerin gölgesinde kalıp yarar sağlayamayan engelli ve yalnız yaşayan erişkinlerin yaşamını kolaylaştırıyoruz. Bu kapsamda gelenekselleşen farkındalıkta etkileşim gecemize 120 civarında engelli ile 400 katılımlı gecemizde engelleri ortadan kaldırarak dayanışmanın güzel örneğini verdik. Genelde derneğin hizmette bulunduğumuz engellilere 600’den fazla spesifik engelli aracını (akülü veya manuel veya elektrikli) sahiplerine ulaştırdık. İhtiyaç sahiplerine derneğimizden doğrudan teslimat yaptığımız gibi yardımda bulunmak isteyenlere adreslerini ve telefonlarını vererek yardımseverin kendisi birçok eksikliği gidermiş oluyor. Bu çalışmalar sırasında etkileşimde bulunan yardımsever veya duyarlı kişiler kendi yöntemleri veya tanıdıklarına her türlü desteği verip bizlere bilgi verenleri de oluyor.

Başarılı öğrencilerimize (kitap ve kırtasiye sektörünün pahalı olmasından dolayı) test kitapları, kırtasiye eksiklerini, okul bitene kadar burs ücretini tespit ettiğimiz yöntemle kendilerini üzmeden en uygun şekilde ulaştırıyoruz.

Engellilerin kullanmadıkları var olan hakları konusunda bilgilendirme yapılacak işlemlerde, mülki amirliklerde ve yerel yönetimlerden aldığımız desteklerle yardımcı oluyoruz. Bu hafta günübirlik askere gidecek engelli kardeşlerimizin işlemlerini yapıp vatani görevlerinin güzelliğini yaşattık.

Taleplere göre alt bezi, mama, gıda çeşitleri, protein çeşitlerini yatan hastalarımız için motorlu hasta yatağını sahiplerine ulaştırıyoruz.

Bu yıl 7.sini düzenlediğimiz geniş katılımlı yemekte engelli ve destek sağlayan kişilerle ortak eğlencede buluşup bir sonraki hizmetlerimiz için çalışmalara başlıyoruz.

Dayanışma derneği olarak böyle görev yapmaya sevk eden olay oğlumun %98 spastik (SP) olması ve hayata küsme yerine mücadeleyi seçip reklam olmadan şov yapmadan engelli derneklerinin yapmaya çalıştıklarını bizler destek olarak yapmaya çalıştık.

Bu çalışmaları İzmir’de yaşayan 81 il vatandaşı ile Denizli ile bir şekilde bağlantısı olanların dayanışma oluşumu olarak birleşerek hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu çalışmalarda katkı veren, katılım sağlayan destek ve ilgisini esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza minnetarız. Sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

iii.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.