İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir film dönüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir film dönüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım filmleri tanıdık elden geçiyor. Belediyenin birçok tanıtım filmlerini yapan şirkete bir ihale daha gitti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım filmleri tanıdık elden geçiyor. Belediyenin birçok tanıtım filmlerini yapan şirkete bir ihale daha gitti. 3’ncü Uluslararası Festival filmini merkezi Fethiye’de bulunan Meer Reklam isimli şirket kazandı. Şirketin sahibi Nalan Büyükçoban CHP Seydikemer İlçe Başkanı olarak görev yapıyor. 2022 yılında kurulan şirket bugüne kadar aldığı dört ihalenin dördünü de İzmir’den kazandı. Şirket adeta İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne film yapmak için kurulmuş.

Muğla Seydikemer CHP İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban, 19 Temmuz 2022 tarihinde Meer Reklam Organizasyon isimli bir şirket kurdu. 2 Eylül’de belediye iştiraklerinden İztarım, pazarlık usulüyle tanıtım filmi yaptırmak için ihale yaptı. İhaleye iki şirket davet edildi. Davet edilen şirketlerden biri daha iki aylık bile olmayan Meer Reklam ve Organizasyon şirketi oldu. 544 bin liralık ihaleyi alan şirketin bu kadar kısa sürede fark edilmesi ise ayrı bir başarı konusu olarak dikkat çekiyor.

Tanıtım filmleri hep aynı adrese
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 Haziran 2023 tarihinde “3 Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında kurgulanmış festival içerik filmi ve röportaj filmi alımı” ihalesi yaptı. 450 bin lira yaklaşık maliyeti olan ihaleye üç firma davet edildi. İhale “Doğrudan Temin” usulüne göre yapıldı. Kuruluşu üzerinden bir yıl geçmeden belediyeden üç ihale alan Meer Reklam ve Organizasyon firması böylece dördüncü ihalesini de kazanmış oldu. İhalenin ertesi günü sözleşmesi yapılan tanıtım filminin belediyeye 10 gün içerisinde teslim edileceğinin taahhüdü verildi.

Influencer'lara 316 bin lira
İşçilerinin mesai paralarını yıllardır vermeyen belediyenin Terra Madre Anadolu İzmir Reklam Ve Tanıtım Kapsamında ınfluencer İş Birliği Hizmeti Alımı” ihalesiyle sosyal medya ünlülerine 316 bin lira dağıtmış. Sosyal medya ünlüleriyle olan işbirliğini de Meer Reklam ve Organizasyon isimli firma yapmış. Şirketin ihaleyi yine “Doğrudan temin” usulüyle kazandığı görülüyor. Aynı tarihlerde belediye iştiraklerinden İzdönüşüm, 688 bin liralık “İletişim Kampanyası Hizmeti Alımı” ihalesi yaptı. Aynı usullü yapılan ihaleyi yine Meer Reklam Organizasyon isimli firma kazandı.

Şirket benim değil oğlumun!
Belediyenin bu kadar sürede keşfedip “Doğrudan Temin” usulüyle dört ihale verdiği Meer Reklam ve Organizasyon şirketinin sahibi Nalan Büyükçoban, CHP Seydikemer ilçe başkanı olarak görev yapıyor. Büyükçoban, şirketin bu kadar sürede dört ihale almasıyla ilgili olarak da şunları söyledi;, “Daha önce de aradılar. Onlara da söyledim. Şirket benim değil oğlumun. Benim alakam yok. Ben sadece kağıt üzerinde şirketin sahibi gözüküyorum. Ne ihale almışlar, kim vermiş bilmiyorum. Başka bir şey söylemeyeceğim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.