İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu istifa etti

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu istifa etti
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Açıklamasında 7 yıllık görev süresi boyunca yaptığı faaliyetlere yer veren Hasanoğlu, bir yıl önce rutin kontrollerle ortaya çıkan şüpheli bir sağlık sorunu sebebiyle yaptırdığı tetkik kontrollerinde sonuçların sıkıntılı gitmeye başladığını söyledi.

Sağlığına kavuşmak için mücadele ettiğini belirten Hasanoğlu, sağlıkla ilgili sorunlarının ortaya çıktığı ilk gün partiye istediği katkıyı sağlayamayacağımdan dolayı görevinden affını istedi. Ancak sürecin bugüne kaldığını ifade eden Hasanoğlu, sağlık sorunları sebebi ile İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı görevine son noktayı koydu.

Hasanoğlu'nun açıklamalarından bazıları:

Tüm bunları yaparken de yaklaşık bir yıl önce rutin kontrollerle ortaya çıkan şüpheli bir sağlık sorunum sebebiyle dönem dönem yaptırdığım tetkik kontrollerimde maalesef ki sonuçlar sıkıntılı gitmeye başladı. 2024 Haziran başında başlayan medikal tedavi sürecim, 18 Temmuz’da geçirdiğim bir operasyonla devam ediyor ve sağlığıma kavuşmak için mücadele ediyorum. Bugüne kadar ki siyasi hayatımın tamamında koltuk ile ilgili bir derdim olmadığı gibi bugünde aynı düsturla Haziran başında sağlıkla ilgili sorunlarımın ortaya çıktığı ilk gün, Teşkilat Başkanımız Bursa Milletvekili Sayın Hasan Toktaş ve Bursa Milletvekilimiz Sayın Selçuk Türkoğlu’nu arayıp bilgi verdim (o ana kadar partimdeki görevimde aksama olmaması için konuyu ailem dışında hiç kimse ile paylaşmamış idim) ve bu saatten sonra partime arzu ettiğim katkıyı sağlayamayacağımdan dolayı da görevimden affımı istedim. Fakat her ikisinin de “Başkanım, kararınıza saygımız sonsuz, fakat sizler öncelikle sağlığınıza kavuşun, sonrasına bakarız” demelerinin telkini ile süreç bugüne kaldı. Bu vesile ile de İl Başkanlığı dönemimde her iki vekilimize bugüne kadar ki destek ve katkıları ile dava arkadaşlıkları için sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Son 10 – 15 günde Bursa’da gelişen çiftçi eylemleri ve akabinde Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun Yenişehir ve Karacabey Belediye Başkanlık ziyaretleri ve çiftçi ile buluşma programı planlamamız sebebiyle, program öncesi partimi zor durumda bırakmamak için bu güne kadar görevime devam ettim.

Son noktayı koydum

19 Ağustos’ta Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu ile Yenişehir ve Karacabey’de çok başarılı bir program gerçekleştirdik. Katkı sağlayan 17 İlçe Teşkilatımıza, 2 Belediye Başkanımıza ve belediye personellerimize, tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunarım. Genel Başkanımızı Bursa’mızdan huzurlu ve mutlu uğurladık. Bursa’dan ayrılmadan düşüncemi Sayın Genel Başkanımıza da ilettim, kendileri bir daha düşünmemi, hatta mümkünse sağlığımı zorlamayacak şekilde devam etmemi ama sonunda kararım ne olursa olsun saygı duyacağını belirti. Bu son program ile birlikte de sağlık sorunlarım sebebi ile İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı görevime, Genel Merkezimizin tasarrufu ile Bursa İl Başkanlığını teşkilatlandırmak üzere görevlendirilecek olan dava arkadaşıma koltuğu devretmek üzere son noktayı koyduğumu kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Tüm dava arkadaşlarımdan helallik istiyorum

Fakat ülkemin Cesurlar Hareketi’ne ve İYİ Parti’ye bugün, 2017’deki kuruluş döneminden çok daha fazla ihtiyacı olduğuna inandığımdan, Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun partimizin ufkunu ve yönünü saraydan uzak bir şekilde, gençlerimize gelecek umudu olma yolunda ilerleteceğine, ülkemizde bağımsız bir adalet ve hukuk sisteminin tahsisine kadar mücadeleyi sürdüreceğine inandığımdan her zaman partimizin sade bir üyesi olarak emirlerinde olacağımı da beyan etmek isterim. Ameliyat olduğum günden bu yana bizzat gelerek, telefonla, sms ile, sosyal medya mesajları ile geçmiş olsun dileklerini ileten, dualarını esirgemeyen, her zaman yanımda hissettiğim tüm dostlarıma şükranlarımı sunarım. Yaklaşık 7 yıllık başkanlık sürecimde bilmeyerek üzdüğüm, bir şekilde kırdığım, bana gönül koyan tüm dava arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Benden yana bu süreç ile alakalı her bir dava arkadaşıma haklarım helal olsun. Son olarak da 7 yıllık başkanlık dönemimde ilk başta sevgili aileme, benim bu yoğun tempodaki sürecime gece gündüz katlandıkları için haklarını helal etmelerini, bu süreçte bana ekip arkadaşlığı yapan ve yukarıda değindiğim tüm bu proje ve çalışmalara katkı koyan tüm il – ilçe yönetim kurulu üyelerime ve il başkanlığı dönemimde ki tüm ilçe başkanlarıma ve teşkilatlarına da sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarım. Kalın sağlıcakla… Dr. Mehmet Hasanoğlu

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.