'Hatırladın mı beni' videosuyla gündem olmuştu: O çocuk bir kez daha saldırıya uğradı

'Hatırladın mı beni' videosuyla gündem olmuştu: O çocuk bir kez daha saldırıya uğradı
Çorum'da annesini ve babasını kaybeden, geçinmek için çöpten hurda toplayan engelli olduğu iddia edilen çocuk, etkileşim için darp edildi. Valilik yaptığı açıklamada saldırganların yakalandığını duyurdu.

"Hatırladın mı beni?" başlıklı video ile daha önce gündem olan annesini ve babasını kaybeden, kardeşiyle beraber çöpten hurda toplayarak yaşadığı iddia edilen çocuğa yönelik bir saldırı daha gerçekleşti.

Söz konusu olay Çorum'da meydana geldi. Geçtiğimiz zamanlarda "Hatırladın mı beni, ne yaptım ben sana" diyerek bir adam tarafından diyerek darp edilen çocuk, bugün bir genç tarafından daha şiddete maruz kaldı.

Şiddete uğrayan çocuğun annesi ve babasının olmadığı ve geçimini hurdaları satarak kazandığı ileri sürülürken çocuğun mahallede bulunan şahıslar tarafından video çekmek amacıyla sürekli darp edildiği iddia edildi.

Nitekim benzer olay bir kez daha yaşandı. Etkileşim için cep telefonu kamerasıyla çocuğu çekmeye başlayan genç, çocuğun tepkisi sonrası üzerine yürüyerek saldırdı. Görüntülerde gencin çocuğun üzerine yürüyerek kafasına vurduğu ve sonrasında peşinden koştuğu görüldü.

Çorum Valiliği'nden açıklama: Anne ve babasını kaybettiği doğru değil

Sosyal medyada tepki çeken olay sonrası Çorum Valiliği'nden konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada çocuğun anne ve babasını kaybettiği haberinin doğru olmadığı, ailesi ve kardeşleri ile birlikte Çorum'da yaşadığı belirtildi.

Valilik açıklamasında şunları söyledi:

Olay hakkında haberdar olunduğu ilk andan itibaren Valiliğimizce gerekli adli ve idari süreç başlatılmış olup, yapılan incelemede; paylaşımlarda iddia edildiği üzere çocuğun anne ve babasını kaybettiği haberinin doğru olmadığı, ailesi ve kardeşleri ile birlikte Çorum/Merkez'de ikamet ettiği tespit edilmiştir.

Mağdur çocuğa kötü muamelede bulunduğu tespit edilen (reşit olmayan) 2007 doğumlu A.G. ve Y.P. isimli 2 (İki) çocuk yakalanmış olup, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nde işlemleri devam etmektedir.

Konu Valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir.

Çorum Belediyesi harekete geçti

Çorum Belediyesi şiddet görüntüleriyle sosyal medyada gündem olan 13 yaşındaki Rami için harekete geçti ve anne, baba ve 3 kardeşiyle birlikte yaşadığı evini ziyaret ederek yardımda bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.