Esnaf değişiklik istemiyor

Esnaf değişiklik istemiyor
Avcılar Belediyesi CHP'li meclis üyeleri, Şamlı Sokak'ın isminin Ali Ütebay olarak değiştirilmesi adına bir önerge verdi. Ali Ütebay, Avcılar Belediyesi'nin eski meclis üyelerinden... Avcılar esnafı ise sokağın isminin değiştirlmesini istemiyor. Esnaf adına konuşan İş Adamı Talip Cebeci, sokak isminin değişmesinin esnafın zararına olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ve Avcılar Belediye Meclisi eski üyelerinden Ali Ütebay, geçtiğimiz yıl yaşadığı hastalık nedeni ile hayatını kaybetmişti. Arkadaşları yani Avcılar Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri, Şamlı Sokak'ın isminin Ali Ütebay olarak değiştirilmesi için bir önerge verdi.

Esnaf tepkili
Avcılar Şamlı Sokak'ta bulunan 72 esnaf da Talip Cebeci vasıtasıyla şikayetlerini dile getirdi. Eski AK Parti Avcılar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve iş adamı Talip Cebeci gazetemize verdiği demeçte, "1965 yılından beri Avcılar'da ikamet eden ve hizmet eden bir isim olarak Avcılar'ı çok iyi tanıyanlardan birisiyim. Önümüzdeki aylarda duyurulan belediye meclisinden onay alan Şamlı Sokak ile ilgili bir isim kargaşası var. 50 yıldan beri ismi Şamlı olan sokak artık başka bir isimle anılmak isteniyor. Daha ilk Avcılar Belediye Başkanı Ahmet Dicle zamanından beri Şamlı olan sokağın isminin değiştirilmesi için mecliste önerge vermişler. Ben Avcılar Meclisi'ni canlı yayında izlediğimde şok oldum. Yahu dedim şimdi neden bu Şamlı Sokak’ın ismi değiştiriliyor. Duydum ki rahmetli Ali Ütebay, sokağı olacakmış. Ali Ütebay, Avcılarda meclis üyeliği yapmış değerli arkadaşımız. İlçemizde hizmeti faydası olmuş benim de çocukluk ve okul arkadaşım. Allah rahmet eylesin. Şimdi bu sokağın isminin değişeceğini duyunca esnaf arkadaşlarımız beni arayarak 'Ağabey, sen bu Avcılar'ın eskisisin; çevren var' dediler" ifadelerini kullandı.

Altından kalkamayız
"Ben de meclisten aldığım bilgilerle sokağın isminin Ali Ütebay sokağı olacağına karar verildiğini duydum ama esnaflar bundan şikayetçi" diyen Cebeci, "Neden Ali Ütebay ismi Şamlı Sokak'a veriliyor. Buradaki esnaflar senelerdir bu sokaktayız faturalarımızı irsaliyelerimizi bütün mail adreslerimizi Şamlı Sokak'a göre yaptırdık. Biz esnaflar bunları değiştirmeye kalktığımız zaman yüklü bir maliyet binecek esnaflarımıza... 10 bin lira gibi maliyetler çıkıyor ortaya... Biz bunun altından kalkamayız" şeklinde konuştu. Talip Cebeci, "Yaklaşık olarak 232 tane esnaf var bu 232 esnafın yaklaşık 72 tanesi ile birebir görüşmemizde, Ali Ütebay isminin Avcılar'daki 10 mahalle bulunan park ve bahçelere verilmesinin daha uygun olacağınız söylediler. Bunun üzerine 72 esnafımız dedi ki imza toplayıp İBB'ye ve Avcılar Belediyesi'ne verelim" dedi.

Sosyal tesislere verilsin
"Biz rahmetli Ali Ütebay'ın isminin park ve bahçelere, kültür merkezlerine, sosyal tesislere verilmesinden yanayız" diyen Talip Cebeci, "Çarşamba Pazarı kaldırılırken halka sorulmuştu. Şimdi neden halka sormadan apar topar hemen değişikliğe gidildi?" diye sordu. Yakup Tezcan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.