CHP Sabahattin Ali’yi feda etti

CHP Sabahattin Ali’yi feda etti
Sarıyer Belediyesi, Zekeriyaköy’deki cadde ve sokak isimleriyle ilgili yaptığı düzenlemeyi İBB'ye kabul ettirebilmek için adeta 'sokak pazarlığı' yaptı. CHP'li Sarıyer Belediyesi, 'Şair Nazım', 'İsmail Cem' gibi sokak isimlerini kabul ettirebilmek için, Kürk Mantolu Madonna’nın yazarı 'Sabahattin Ali' ve efsane Milli Eğitim Bakanı “Hasan Ali Yücel” ismini feda etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz hafta Sarıyer Belediyesi’nin Zekeriyaköy Mahallesi’deki bazı cadde ve sokak isimleriyle ilgili yaptığı değişiklik teklifi görüşüldü. Söz konusu Sarıyer Belediyesi’nin teklifi geçen yıl haziran ayında İBB’ye iletildi. Bu yıl mayıs ayında İBB Meclis gündemine alınarak komisyonlara havale edilen ve 6 aydır komisyonlarda bekleyen isim değişikliği ile ilgili komisyon raporu İBB Meclisi’nden oy birliğiyle geçti. İlçeden gelen teklifteki bazı sokak isimlerinin, İBB tarafından değiştirilmiş olmasına karşın rapora CHP grubunun itiraz etmemesi dikkat çekti.

AK Parti ile CHP’nin sokak pazarlığı
Sarıyer ilçesinden gelen, toplam 59 cadde ve sokak isminin değiştirilmesini kapsayan teklifle ilgili açıklama yapan CHP İBB Meclis üyesi ve Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, 12 ismin İBB tarafından değiştirilmesine karşın, CHP grubunun rapora neden olumlu oy verdiğini şöyle anlattı; “İlçe olarak teklifi Büyükşehir’e yaklaşık bir buçuk yıl önce ilettik. Aylardır komisyonda bekliyor. Komisyondaki arkadaşlardan edindiğim bilgiye göre İBB 12 isim teklifini değiştirmiş. Arkadaşlarımız, İBB’nin değiştirilmesini istediği isimlerle ilgili olarak komisyon üyelerine açıklamalarda bulunmuş. Bazı isimleri yeniden listeye almalarına karşın bir kısmını kabul ettiremedik. Bölgenin cadde ve sokak isimlerinin olmamasından dolayı yaşadığı sıkıntıyı daha fazla uzatmamak için İBB’nin yaptığı değişikliğe biz de evet demek zorunda kaldık.”

İBB’nin değiştirdiği isimler:
Benjamin - Turnalan
Bıldırcın - Edebali
Çarman Çıkmazı - Taşlı Çıkmazı
Ergene - Milas
Hasan Ali Yücel - Uzunçınar
İsmail Cem - Bosna
Mavromolos - Ekin
Nevroz - Akköprü
Noya Çıkmazı - Bilir Çıkmazı
Sabahattin Ali - Bakırcı
Sarıcan Ali Çıkmazı - Milat
Şair Nazım - Erdek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.