Çanakkale'de makilikte çıkan yangın hızla büyüdü, Assos Antik Kenti'ne ulaştı: Havadan ve karadan müdahale

Çanakkale'de makilikte çıkan yangın hızla büyüdü, Assos Antik Kenti'ne ulaştı: Havadan ve karadan müdahale
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde makilikte çıkan yangın, Assos Antik Kenti'ne sıçradı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Ayvacık ilçesinde makilikte, saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri görenler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek Assos Antik Kenti'ne ulaştı. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

ARAZÖZ YANDI, PERSONEL SON ANDA KURTULDU

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde çıkan ve Assos Antik Kenti'ne de sıçrayan maki yangınına müdahale sürüyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bir arazöz de alevlerin içinde kaldı. Personel ise son anda aracı terk etti

4 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Behramkale köyü yakınlarında çıkıp Assos Antik Kenti'ne de sıçrayan maki yangını kontrol altına alındı. 5 helikopter ve 10 uçak ile havadan, 4 ilk müdahale aracı, 20 arazöz, su ikmal aracı ve toplam 225 personelle alevlere müdahale edildi. Havadan ve karadan yoğun müdahalenin ardından yangın, saat 20.45 sıralarında kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, yangından etkilenen 7 bin yıllık Assos Ören Yeri ile Athena Tapınağı dron ile havadan görüntülendi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.