Bursa’da sürücüler ambulansa yol vermek için fermuar sistemini uygulayamadı!

Bursa’da sürücüler ambulansa yol vermek için fermuar sistemini uygulayamadı!
Acil durumlarda ambulanslara yol vermek için uygulanmaya başlayan fermuar sistemi Bursa’da sürücülere zor anlar yaşattı.

Olay, geçtiğimiz gün Bursa’da bir ana yolda meydana geldi. Hastaya yetişmek için yola çıkan bir ambulans yoğun trafiğin olduğu yolda ilerlerken zor anlar yaşadı.

Sireni çalan ambulansa yol vermek isteyen araç sahipleri ise sol şeridi boşaltmaya başlayınca ambulans şoförü sürücüleri uyardı.

Fermuar sistemi uygulayarak orta şeridi boşaltmaları yönünde sürücüleri uyaran ambulans sürücüsünün direktifi yerine getirilemedi.

Fermuar sistemini uygulayamayan araç sahipleri sol şeridi boşaltmaya devam edince ambulans o yoldan gitmek zorunda kaldı.

Ambulans sürücüsünün araçları sağ ve sol şeritlere geçerek orta şeridi boş bırakmaları yönünde yeniden uyarması da işe yaramayınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Fermuar sistemi ne demek?

Fermuar sistemi, ikiden fazla şeritli ve emniyet şeridi olmayan yollarda sağdaki araçların yolun sağına, soldakilerin ise soluna yanaşarak orta kısımdan ambulansın geçişine yol vermesi anlamına geliyor.

Fermuar sistemini uygulayamayan Bursalı sürücülerin o anlar kameralara böyle yansıdı:

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.