Bursa'da şoke eden dolandırıcılık yöntemi: Marketten alışveriş yaptı, ödeme yapmadan kaçtı

Bursa'da şoke eden dolandırıcılık yöntemi: Marketten alışveriş yaptı, ödeme yapmadan kaçtı
Bursa'da bir markette dolandırıcılık olayı yaşandı. Pos cihazını kullanarak ödeme yapmadan marketten çıkan müşterinin o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Her geçen gün dolandırıcılar yöntemlerine bir yenisini daha ekliyor. Bir sosyal medya hesabında paylaşılan görüntülerde ise dolandırıcının bu kadarı da pes dedirten yöntemi gözler önüne serildi.

Markete alışveriş yapmak için giren vatandaş, kasaya gelip ödeme yapacağı sırada market çalışanının dalgından faydalanıp şok eden bir yönteme başvuruyor.

Kredi kartıyla hesabı ödeyeceğini belirten müşteriye şifre girmesi pos cihazını uzatan market çalışanı o sırada başka işle ilgileniyor. Bu durumu fırsata çeviren şahıs da pos cihazın eline geçirmesiyle kendi yöntemi için harekete geçiyor.

Şifreyi giriyormuş gibi yapan ve o esnada da etraftaki ürünlere bakıyormuş gibi yaparak harcadığı zamanı gizleyen şahıs, şifresini girmesi gereken yerde iptal tuşuna basarak fişi cebine atıyor.

Ödeme yapmadan üstüne bir de rahat tavırlarıyla yüzsüzlüğün bu kadarı dedirten şahıs, bulunduğu yerden uzaklaşarak kayıplara karışıyor.

O anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye kaydediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.