Bursa'da özel eğitim okulunda down sendromlu öğrencinin ağzı bantla kapatıldı: İnceleme başlatıldı

Bursa'da özel eğitim okulunda down sendromlu öğrencinin ağzı bantla kapatıldı: İnceleme başlatıldı
Bursa'da özel çocuklara eğitim veren okulda, down sendromlu gencin ağzının bantla kapatılması tepki çekti. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili çok yönlü inceleme başlatıldığını duyurdu.

Bursa'da özel çocuklara eğitim veren okulda, down sendromlu 18 yaşındaki bir öğrencinin ağzının koli bandı ile kapatıldığı anların görüntüsü sosyal medyada dolaşıma girdi. Tepki çeken görüntünün ardından Milli Eğitim Müdürlüğü konuya el attı ve inceleme başlattı.

Skandal görüntü Bursa'da özel çocuklara eğitim veren bir okuldan geldi. Özel çocukların eğitim gördüğü okulda 18 yaşındaki öğrencinin ağzı bantla kapatıldı.

Yaşanan olayın neden ve kimler tarafından gerçekleştirdiği bilinmezken söz konusu o anlar bir vatandaş tarafından çekildi ve sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntünün sosyal medyada yayılması sonrası çok sayıda kullanıcı öğrencinin ağzının koli bandı ile kapatılmış olmasına tepki gösterdi.

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden skandal görüntü sonrası açıklama geldi. Açıklamada öğrencinin sınıfta oyun amacıyla bu tür davranışı sürekli sergilediği ve tepki çeken fotoğrafın ise öğrencinin ağzını bantladığı sırada çekilmiş olabileceği ileri sürüldü.

Konuyla ilgili çok yönlü olarak inceleme başlatıldığı bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Konuyu geniş kapsamlı olarak inceliyoruz. Yaptığımız ön araştırmada bu öğrencimizin sınıfında 3 öğretmen bulunuyor. Öğrenci, sınıfta oyun amacıyla bu tür davranışları sürekli yapıyor. Öğretmenler ise gidermeye çalışıyor. O fotoğraf da öğrencinin ağzını bantladığı sırada çekilmiş olabilir. Müdürlüğümüz konuya ilişkin çok yönlü olarak inceleme başlattı"

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.