Bursa depremi sonrası Naci Görür'den kritik uyarı: 'Bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri var'

Bursa depremi sonrası Naci Görür'den kritik uyarı: 'Bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri var'
Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Bursa'da yaşanan 4 büyüklüğünde depremin ardından dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bursa'da saat 05.05'te 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 4,69 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Meydana gelen deprem, Orhaneli ve çevre ilçelerinden de hissedildi. AFAD ve belediye ekipleri depremden sonra tarama çalışmaları başlatırken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Naci Görür'den açıklama

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'da 4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Görür, depremin Bursa'nın güneyindeki Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonu bölgesinde yaşandığına dikkat çekerek bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri olduğunu söyledi.

Bölgede geçmişte yaşanan depremleri örnek gösteren Görür, şu değerlendirmeyi yaptı:

Bursa, Gazioluk- Orhaneli’nde 4,1 deprem oldu.Hemen Bursa güneyindeki Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonu bölgesinde oldu. Zon doğrultu atımlı ve sağ yönlü. Bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri var. Bknz. Bursa ve yöresindeki 1855, 1857, 1953, 1954 depremleri

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.