Ankara'yı sağanak vurdu, cadde ve sokaklar göle döndü: 1 kişi hayatını kaybetti

Ankara'yı sağanak vurdu, cadde ve sokaklar göle döndü: 1 kişi hayatını kaybetti
Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken, cadde ve sokaklar suyla doldu, bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Fırtına nedeniyle devrilen tabelanın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti.

Başkent'te akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle birçok altgeçit ile cadde ve sokaklar suyla doldu. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar ise suya gömüldü. Çankaya başta olmak üzere Ulus, Keçiören, Mamak, Altındağ, Yenimahalle ve Elmadağ'da yağışa hazırlıksız yakalananlar, zor anlar yaşadı. Ayrıca birçok ev ve iş yerini de su bastı, belediye ekipleri suyun tahliyesi için çalışma başlattı. Yetkililer, zorunlu olmadıkça sürücülerin trafiğe çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

1 kişi öldü

Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanağın etkisiyle yol kenarında bulunan reklam panosu otobüs durağına devrildi. Olay sırasında iddiaya göre yağmurdan korunmak için durakta bekleyen Ayşe Yavuz (20) ve bir kişi reklam panosunun altında kaldı. Talihsiz Yavuz olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralanan diğer kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 21.30 sıralarında Ankara'nın Sincan ilçesi Menderes Mahallesi, Alpaslan Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağında meydana geldi. Kentte etkili olan fırtına ve sağanak yağmurdan korunmak isteyen Ayşe Yavuz ve kimliği bilinmeyen bir kişi, cadde üzerindeki otobüs durağına sığındı. Durağın arka tarafında bulunan reklam panosu fırtınanın etkisiyle durağın üzerine devrildi. Bu sırada durakta bekleyen 2 kişi, reklam panosunun altında kaldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine adrese polis itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Ayşe Yavuz'un olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Durakta bulunan diğer kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Durakta, olay yeri inceleme ekipleri tarafından çalışma yapıldı. Reklam panosu ise AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.